0 0
Leestijd:2 Minuten, 3 Seconden

Met twee intensieve wedstrijden tegen Slowakije hebben de zaalvoetballers van Onder 19 de voorbereiding op het EK afgesloten. In Heerhugowaard werd zaterdag met 2-3 verloren, een dag later werd in Amsterdam een remise uit het vuur gesleept: 5-5.

BRON: OnsOranje

“We zijn er klaar voor”, concludeert coach Hjalmar Hoekema na opnieuw twee oefenduels, waarin zijn ploeg werd getest. “Dat was vorige week tegen België zo en nu weer. Dat is alleen maar goed, want dat zal volgende week niet anders zijn.” De ex-international doelt daarbij op de wedstrijden tegen Oekraïne, Kroatië en Spanje, die tijdens het EK in Letland op het programma staan. 

Zaterdag leed Onder 19 een onnodige nederlaag. Zelf voldoende kansen krijgen, die niet benutten en dan aan de andere kant de doelpunten wel erg eenvoudig tegen krijgen. Het is een beetje het repeterende verhaal dat inmiddels bij Onder 19 hoort. Kevin van Londen was in De Waardergolf twee keer succesvol voor Nederland. 

Tim Taylor was tijdens de oefenwedstrijden tegen Slowakije de aanvoerder.
Foto: KNVB Media

Provoceren

Op zondag was van het predicaat ‘oefenduel’ weinig te merken. “De Slowaken waren alleen maar aan het provoceren. Op de grond rollen, voor onze bank juichen, noem maar op. Dat wij daar in het begin in meegaan is niet goed, maar het ging nergens over.” 

Faical Amheye tekende in de eerste helft voor de enige Hollandse treffer, terwijl Slowakije twee keer wist te scoren. Na rust herpakte Onder 19 zich sterk. “Als wij gaan voetballen, zijn we beter. Dat bleek ook wel.” Want na de 1-3 (na wederom slordig uitverdedigen), maakte Kevin van Londen de 2-3 en de 3-3. En na een dubieuze penalty tekende hij ook voor de 4-4. Na de late 4-5 leek de equipe van Hoekema opnieuw tegen een zepend aan te lopen, maar Sem Biezen voorkwam dit scenario, door drie seconden voor tijd de 5-5 te maken. 

Onnodig

Saber Ben Khalou haalde zijn gelijk en vierde het doelpunt voor de neus van de Slowaken. Het opstootje dat vervolgens ontstond, werd al snel in de kiem gesmoord. Hamza Benali werd na een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Hoekema: “Heel onnodig allemaal.”   

Na het 5-5 gelijkspel zit de EK-voorbereiding voor Onder 19 er op. Komende zondag, op 8 september, opent Nederland in Riga tegen Oekraïne. “De goede tweede helft geeft een goed gevoel.” 

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0