Oranje O17 hard onderuit tegen gastland Portugal

0 0
Leestijd:57 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam Onder 17 heeft op een harde manier kennisgemaakt met de wetten van het internationale zaalvoetbal. Het niet benutten van de kansen brak de ploeg van Max Tjaden vrijdag in en tegen Portugal lelijk op: 8-1.

KNVB Media  KNVB Media

Teleurgesteld en verbaasd keken de spelers elkaar aan in de kleedkamer. De eerste helft was toch zo slecht nog niet? En er werden een behoorlijk aantal kansen gecreëerd. Toch waren de feiten bikkelhard en keken de Hollandse talenten halverwege tegen een kansloze 5-0 achterstand aan.

In de rust van het duel met Portugal bracht coach Tjaden een aanpassing aan in de manier van verdedigen. “Je zag dat de krachten weg begonnen te vloeien. Eén topwedstrijd spelen is nog tot daar aan toe, maar twee van dit soort wedstrijden binnen 24 uur is voor deze jongens teveel van het goede. Ze hebben keihard gewerkt om het optimale resultaat eruit te halen.”

In de tweede helft redde Jarno Janssen de eer. Hij tekende voor de 6-1. Daarna scoorde Portugal nog tweemaal, waardoor de eindstand op 8-1 werd bepaald.

Zondagochtend is Italië de laatste tegenstander in Portugal.