0 0
Leestijd:1 Minuten, 47 Seconden

Vrijdag 6 september jl. begon ZVV Middelburg aan hun eerste competitiewedstrijd tegen ZVV Kroeven/Laboral BV, een recent gedegradeerde eredivisionist. Voor ZVV Middelburg was dit een mooie uitdaging om zich te meten met een ploeg met ervaring op het hoogste niveau.

Bron: ZVV Middelburg

ZVV Middelburg startte de wedstrijd rustig en voorzichtig, afwachtend hoe de thuisploeg zou spelen om daar goed op in te kunnen spelen. Hoewel verwacht werd dat ZVV Kroeven de wedstrijd zou domineren met hun sterke spelers, wist Middelburg goed weerstand te bieden. Toch had de ploeg uit Middelburg moeite met het balbezit van de thuisploeg, die meteen hun kwaliteit liet zien. Al in de 7e minuut scoorde Chouiter na een vlot lopende aanval: 1-0. Middelburg begon daarna meer grip te krijgen op het spel van de tegenstander en creëerde kansen. Via een snelle counter maakte Ezra Mual de gelijkmaker, 1-1. De eerste helft ging op en neer met kansen aan beide kanten, maar waar ZVV Middelburg kansen miste, was ZVV Kroeven veel effectiever en zuiniger met de bal. In de slotfase waren ze sterker en wisten ze drie keer kort achter elkaar te scoren, waardoor het bij rust 4-1 stond.

In de tweede helft kwam ZVV Middelburg sterk uit de kleedkamer. Ze creëerden meer kansen en speelden met meer vertrouwen. Thom de Nooijer verkleinde de achterstand naar 4-2 na een mooie aanval, wat Middelburg moed gaf om door te blijven vechten. De wedstrijd werd een spannende strijd met aanvallend voetbal van beide kanten, wat het leuk maakte om naar te kijken. Toch stond de druk om te scoren vooral op Middelburg, waardoor er meer fouten werden gemaakt. Tegen een ploeg als ZVV Kroeven, die boordevol kwaliteit zit, is dat dodelijk. De thuisploeg maakte goed gebruik van die fouten en scoorde in de slotfase nog drie keer, wat leidde tot een eindstand van 7-2.

Ondanks de zware cijfers liet ZVV Middelburg mooie dingen zien en was het duidelijk dat ze niet ver onder deden voor de tegenstander. De uitslag deed niet volledig recht aan hun spel en inzet.

Meer info: Eerste Divisie B