Ruime oefenzege z.v.v. Urk/De Kof tegen PKC ā€™83

0 0
Leestijd:2 Minuten, 21 Seconden

Afgelopen vrijdag oefende ZVV Urk/Bakkerij de Kof tegen de kersverse kampioen van de Hoofdklasse, PKCā€™83. Het werd een wedstrijd waarin veel doelpunten vielen en De Kof uiteindelijk met 13-4 wist te winnen.

BRON: z.v.v. Urk

Goede eerste helft
De wedstrijd tussen de Eerste Divisionist en de Topklasser werd gespeeld volgens de landelijke regels. Het was nog best lang wachten op het eerste doelpunt, in de zevende minuut maakte Kees de Boer de eerste treffer. Via een afstandsschot was het raak. Daarvoor had De Kof al een aantal goede kansen gemist. Ook na de openingstreffer creĆ«erde De Kof goede kansen, in de elfde minuut was het via Willem Snoek weer raak. Jelbert Loosman en Kees de Boer kregen via een tien-meter trap de kans op de score op te voeren, maar beide keren maakte de doelman van PKCā€™83 zijn doel goed klein. Tussendoor had Riekelt Post zijn ploeg wel op een 3-0 voorsprong gezet en wisten de Groningers op slag van rust, na onoplettendheid bij De Kof, nog een doelpunt te maken. Het was de mindere fase voor De Kof, zo vlak voor rust. Toch kon het terugkijken op een goede eerste helft waarin genoeg mogelijkheden werden gecreĆ«erd om te scoren.

Veel doelpunten in tweede helf
Na rust kwam De Kof goed op dreef, eerst wist Willem Snoek de marge op drie te zetten terwijl ook Jelbert Loosman en Riekelt Snoek hun doelpunt wisten mee te pakken. Het verzet van PKCā€™83 werd na de steeds hoger vallende score steeds minder en naast doelpunten van Klaas Jelle Romkes en Kees de Boer wist Willem Snoek zijn hattrick compleet te maken. De tussenstand was inmiddels al 10-1, maar De Kof liet het daar niet bij zitten. De 11-1 voor Riekelt Post betekende zijn tweede van de avond en Jan Kramer, die dit seizoen definitief terugkeert bij de eerste selectie, wist ook zijn doelpunt mee te pakken. In de zesendertigste minuut wist PKC eindelijk weer eens iets terug te doen; 12-2.

Powerplay met vijfde veldspeler
De nieuwe trainer Andy de Jong nam daarna een time-out om de resterende minuten met een extra veldspeler te gaan oefenen. Het leverde meteen een mooi doelpunt op van Riekelt Post, wie hiermee ook een hattrick wist te produceren. Daarna kregen ook de Groningers een tien-meter trap waarmee de stand op 13-3 kwam. In de voorlaatste minuut was het laatste doelpunt ook voor PKC, die via een goed uitgespeelde counter de eindstand van 13-4 op het scorebord zette.

Volgende oefenwedstrijd
Aankomende vrijdag oefenen de Urkers tegen Eredivisionist ZVV Volendam, dat al een aantal seizoenen van vaste waarde is op het hoogste niveau van Nederland. De Kof 2 speelt tegen de reserves van de Eredivisionist, zij spelen in de Topklasse A. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal ā€˜De Opperdamā€™.