0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 heeft in eigen huis ZV Balk een enorm pak slaag gegeven. In Sporthal de Schelp won de thuisploeg met 8-0 van de Friezen. Voor de Urkers is het de derde overwinning op rij en staat nu aan kop in de Hoofdklasse H.

Bron: z.v.v. Urk

Voldoende kansen
De Kof 2 begon uitstekend aan de wedstrijd, al na vier minuten spelen was het aanvoerder Andries Pasterkamp die de bal achter doelman Johan Berger schoot. De Urkers pakten direct het initiatief na deze treffer en er werden de nodige kansen gecreรซerd. De 2-0 van Maarten Sjoerd Post was een logisch gevolg daarvan.

De thuisploeg moest echter wel waken voor de tegenstoot van Balk, vlak voor rust kregen de Friezen twee goede mogelijkheden door toedoen van Karst Geertsma. Echter stond Teun Snijder een prima pot te keepen en hield de Friezen van een tegentreffer af.

Twee hattricks
In de tweede helft schoten de Urkers uit de startblokken, binnen veertig seconden schoot goaltjesdief Jurie Sjoert van de Berg de 3-0 binnen. Na deze snelle treffer combineerde de Kof 2 er driftig op los, en door een hattrick van Lucas de Wit stond er na een half uur spelen een 6-0 tussenstand op het scorebord.

Het verzet van de bezoekers, die slechts met 1 wisselspeler naar Urk waren afgereisd werd steeds minder en in de 37e minuut was het Jurie Sjoert van de Berg die zijn tweede treffer van de avond noteerde. In de slotseconden wist Jurie Sjoert met zijn derde treffer de einstand op 8-0 te bepalen.

Een prima overwinning voor De Kof 2 dat in een uitstekende vorm verkeert. Volgende week vrijdag reizen de Urkers af naar Drenthe voor de wedstrijd tegen ZVV Borger 1.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0