Talent Daphne de Jong breekt door bij zaalvrouwen Drachtster Boys

0 0
Leestijd:1 Minuten, 48 Seconden

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen van Drachtster Boys/HR Piping VR1 en zij heeft zich uitstekend ontwikkeld wat gisteravond leidde tot 2 doelpunten van haar kant.

Bron: Drachtster Boys (Foto’s: Tibbesma Fotografie)

Dft Daphne de Jong
Daphne de Jong

Reeds in de 3e minuut reageerde zij adequaat op een schot van Jessie Prijs dat de keepster van Os slecht verwerkte en ze schoot laag in de hoek de 0-1 binnen. Nog in de 1e helft maakte ze haar 2e doelpunt. In de 11e minuut nam Simone Hofer razendsnel een intrap en bracht daarmee De Jong in scoringspositie; 0-2. Os Lusitanos VR1 creëerde wel wat mogelijkheden en kansen maar een goed keepende Anna Reitsma zorgde er voor dat de 0-2 mee de rust in ging.

De 2e helft bleef Drachtster Boys/HR Piping VR1 aandringen en op zoek naar de 3e treffer. Die viel dan ook in de 35e minuut. Een fantastisch uitgevoerde dubbele een-twee tussen Jessie Prijs en Esther van Toledo werd door laatst genoemde droog in het doel van Os geknald.

Alle kansen

Het gaat te ver om alle kansen van Drachtster Boys/HR Piping VR1 te benoemen maar Rianne Mulder, Daphne de Jong en Simone Hofer hadden er nog genoeg. Echter dat leidde niet tot meer doelpunten. Lisanne Kempe en Sieta de Vries zorgden er in verdedigend opzicht voor dat de 0 gehandhaafd bleef en Marije Procee vocht voor wat ze waard was. Kortom deze overwinning was een prima teamprestatie.

De laatste 5 minuten mocht Laura Hummel keepster Anna Reitsma vervangen en zij had, met een aantal goed reddingen, een aandeel in het houden van de 0.

De drie internationals van Drachtster Boys/HR Piping gaan met een goed gevoel naar Polen om daar zondag en maandag 2 oefen-interlands af te werken tegen Polen.

Volgende week vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Groningen tegen Drs. Vijfje VR1 om 21.00 uur in de ACLO.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P