Teleurstellende nederlaag voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 in Honselersdijk

0 0
Leestijd:3 Minuten, 18 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben hun goede serie, waarin veel punten gepakt werd, geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij SV Honselersdijk werd een 7-5 nederlaag geïncasseerd, waardoor de Urkers voorlopig een klein stapje terug doen in de strijdt om de bovenste plaatsen.

Flitsende start

De openingsfase was voor De Kof 1. Het begon flitsend aan de wedstrijd door binnen twee minuten op een 0-2 voorsprong te komen via Jan Kramer en Kees de Boer. Een minuut later kreeg Jan Kramer nog een uitgelezen kans om de Urkers op 0-3 te schieten, maar hij kreeg de bal ongelukkig op zijn voet, waardoor een 100% kans verloren ging.

Harde klap

Een weelde voor ZVV Urk 1, wat de touwtjes de eerste vijf minuten stevig in handen had. Totdat Urk-keeper Willem de Borst in de zesde minuut een overtreding begon in het strafschop-gebied en Kenan Koseoglu ten val bracht. Uiteraard was er contact, maar de ervaren Turks-international ging gewillig naar de grond en sleep zo een penalty plus een rode kaart voor Willem de Borst uit het vuur.

Zodoende moest De Kof 1 zonder haar ervaren keeper verder, zijn vervanger Teun Snijder keepte vervolgens een zeer sterke wedstrijd en bleek een waardige invaller te zijn.

Terugkeer

De gegeven penalty werd vervolgens benut door James Dhanai , wie Honselersdijk weer terugbracht in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg vleugels en de Urkers waren het even helemaal kwijt. Binnen twee minuten kwam Honselersdijk zelfs op een 3-2 voorsprong en ging het fanatieke thuispubliek er volledig achterstaan.

Rug rechten

Ondanks deze ommekeer liet De Kof 1 zich niet uit het veld slaan. In de dertiende minuut was het Redouan Boundati wie de stand weer op 3-3 bracht na een goed uitgespeelde counter met Kees de Boer. Aan het einde van de eerste helft had De Kof 1 weer de controle over de wedstrijd, na een spectaculaire openingsfase waarin van alles gebeurde. Met een 3-3 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op om te gaan rusten.

Stempel drukken

In de tweede helft zou de hectiek wie deze wedstrijd met zich meebracht alleen maar toenemen. De thuisploeg moest winnen en liet er geen gras over groeien. Men trok alles uit de kast om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het constant praten tegen de scheidsrechters, wie de wedstrijd niet uit de hand wilde laten lopen, drukten een flinke stempel op de wedstrijd. Immers Honselersdijk had eerder dit seizoen al zeven punten in mindering gekregen, na wangedrag in de wedstrijd tegen Texel’94.

Nochtans verweerde De Kof 1 zich kranig en kwam het na achterstanden telkens weer op gelijke hoogte. Na de 4-3, werd het 4-4 via Kees de Boer. Vervolgens wist Kenan Koseoglu de wedstrijd naar zich toe te trekken door nog driemaal te scoren. Alleen Redouan Boundati wist bij de 5-5 nog iets terug te doen, maar uiteindelijk moesten de Urkers zich gewonnen geven toen de 6-5 en de 7-5 vielen.

Zoals gezegd had De Kof 1 pech dat enkele discutabele momenten de verkeerde kant op vielen, zo was bij de 5-4 de bal een flink stuk over de lijn, waardoor de scheidsrechter(s) hadden moeten fluiten voor een uitbal. Helaas zag het arbitrale duo dit niet, waardoor Honselersdijk weer op stoom kwam voor het slotakkoord.

Ervaring

Uiteraard mag dit geen excuus zijn, want De Kof 1 heeft zelf ook haar kansen gekregen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas heeft vielen bepaalde situaties net de verkeerde kant op, waardoor men tegen een teleurstellende nederlaag opliep. Ook dit is de Eerste divisie en is dit weer een mooie leerschool voor de volgende keer. Met deze ervaring op zak zullen de Urkers hier sterker uit moeten komen en hiervan leren.

Vanwege het paas-weekend heeft De Kof 1 aankomende vrijdag vrij. De competitie wordt op 6 april hervat met een thuiswedstrijd tegen ’t Knooppunt 2.