0 0
Leestijd:2 Minuten, 40 Seconden

Dames en heren, aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar competitie wedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen. Gek genoeg is het dit seizoen al de tweede keer dat FC Marlène – Groene Ster op het programma staat. Vorige maand werd er in bekerverband al tegen Groene Ster gespeeld in Heerhugowaard. Deze wedstrijd eindigde in een mooie 6 – 0 overwinning voor de Rootring-Wijnen formatie.

FC MARLENE

Groene Ster is inmiddels aan haar vierde seizoen in de Eredivisie begonnen. Tot nu toe werden er drie wedstrijden gewonnen en vier verloren. Met nederlagen tegen Hovocubo, ’t Knooppunt, TPP en zvv Eindhoven en overwinningen op HV/ Veerhuys, WSV/ Shoepimp en ASV Lebo kun je zeggen dat Groene Ster tot nu toe naar behoren heeft gepresteerd. Zeker de 8 – 3 overwinning van afgelopen vrijdag op landskampioen ASV Lebo zal het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. Met negen punten staat Groene Ster op een keurige zevende plaats.

FC Marlène speelde twee weken geleden haar laatste competitie wedstrijd tegen Hovocubo. De Noord-Hollandse derby begon uitstekend voor FC Marlène middels een snelle 2 – 0 voorsprong. Na een 2 – 1 voorsprong bij rust, glipte in de tweede helft de wedstrijd in een paar minuten tijd door de vingers, met een 5 – 3 nederlaag tot gevolg. Het betekende de derde competitie nederlaag op rij voor de Waarders. Eerder werd er uit bij FC Eindhoven en ’t Knooppunt verloren.

Nu zijn deze drie tegenstanders alle drie gedoodverfde play off kandidaten en is er voor de selectie van Anouk Roest geen man overboord. Tegen de overige tegenstanders dienen er punten gehaald te worden en dan blijft de vierde play off plek gewoon in zicht. Met tien punten uit zeven wedstrijden staat FC Marlène op de vijfde plaats. Dit jaar volgen er nog vier competitie wedstrijden. Te beginnen dus vrijdag tegen Groene Ster en vervolgens nog uit naar WSV/ Shoepimp, thuis tegen TPP en het jaar 2016 wordt afgesloten uit bij zvv Eindhoven.

Tussendoor speelt FC Marlène op 2 december ook nog in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi uit bij Eerste Divisionist ZVG/ Cagemax uit Gorinchem. Ook Jong FC Marlène zit nog in het KNVB bekertoernooi en speelt op dezelfde avond thuis tegen FC Eindhoven 2, wat net als ZVG/ Cagemax ook uitkomt in de Eerste Divisie B.

Mochten FC Marlène en Jong FC Marlène beiden een ronde verder komen, dan zullen zij conform de regels in de kwartfinale tegenover elkaar komen te staan. Deze regel is ingevoerd nadat FC Marlène en Jong FC Marlène in 2009 tegenover elkaar stonden in de finale van de KNVB beker.

Maar eerst dus vrijdag Groene Ster. FC Marlène is toe aan een lekkere overwinning, maar Groene Ster wil zich ongetwijfeld revancheren voor de grote bekernederlaag eerder dit seizoen.

Het is vrijdag een compleet FC Marlène avondje, wat start om 18.15 uur met een wedstrijd tussen FC Marlène JO13-1 tegen FC Marlène JO13-2. Daarna speelt Jong FC Marlène de derby tegen WS uit Egmond aan Zee. De youngsters van Peter van der Slikke doen het met tien punten uit zes wedstrijden zeer verdienstelijk.

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijden.

Volgende wedstrijd op 25 november uit tegen WSV/ Shoepimp in Apeldoorn

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0