Voorbeschouwing FC Marlène – FC Eindhoven

0 0
Leestijd:2 Minuten, 39 Seconden

Vrijdag 3 februari a.s. speelt FC Marlène de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Eindhoven uit het gelijknamige Eindhoven. FC Eindhoven is de toonaangevende zaalvoetbalclub geweest van de afgelopen jaren. Waar FC Marlène tot en met 2009 met harde hand regeerde in zaalvoetballand, heeft FC Eindhoven vanaf het seizoen 2009/2010 maar liefst vier landstitels en drie KNVB Bekers gewonnen. Het afgelopen seizoen was dan ook een hard gelag, daar FC Eindhoven voor het eerst sinds 2009 niet in een finale stond van het landskampioenschap of KNVB Beker.

Afgelopen zomer vond er dan ook een soort revolutie plaats in Eindhoven. Er werd afscheid genomen van trainer Miquel Andrés Moreno en de spelers Karim Bali, Illiass el Atabi, Yoshua St. Juste, Preà en Victor Cachón. Jan Vogels, kind van de club, is de nieuwe hoofdtrainer geworden en verwelkomde een flink aantal nieuwe gezichten. Lahcen Bouyouzan en Sofian Charraoui kwamen over van TPP Rotterdam, Abeldak el Ghaadaouni en Mohamed el Fahsi van het Belgische FT Antwerpen. Verder keerde ook Kenan Keosoglu terug op het oude nest. Samen met sterkhouders Grimmelius, Sadouni en Allouch moeten zij er voor zorgen dat de prijzen weer richting Eindhoven gaan. Met een halve finale plaats in de KNVB Beker en voorlopig een plek bij de eerste vier in de competitie heeft FC Eindhoven daar nog alle kans op.

Al wil het in 2017 nog niet echt vlotten bij de Eindhovenaren. Een overwinning op TPP, een gelijkspel tegen kleine broer ZVV Eindhoven en een nederlaag bij laagvlieger WSV/ Shoepimp is de schamele oogst tot nu toe. Het zal FC Eindhoven in ieder geval zeer hongerig hebben gemaakt voor de beker clash van vrijdag.

FC Marlène won afgelopen week voor de zevende keer op rij in de competitie. Het vernieuwde FCK/ De Hommel werd met 4 – 1 gedecideerd aan de kant gezet. Zakaria Amrani nam zijn ploeg bij de hand en na een 3 – 0 ruststand kwam de Rootring Wijnen formatie niet echt meer in de problemen. Doordat GZV Watergras bij landskampioen asv LEBO verloor is het gat met de nummer vijf nu gegroeid tot negen punten. Met nog acht wedstrijden te gaan ziet dat er dus goed uit voor de Waarders.

Maar vrijdag a.s. dus eerst KNVB Beker zaalvoetbal. Het is inmiddels zes jaar geleden dat FC Marlène haar zesde KNVB Beker in de prijzenkast mocht bijzetten. Daarna werd in 2013 (Hovocubo) en 2015 (FC Eindhoven) nog de finale gehaald, maar ook FC Marlène hunkert dus naar succes.

Het wordt voor de formatie van Anouk Roest haar elfde halve finale in de laatste dertien seizoenen! FC Marlène en FC Eindhoven speelden al tweemaal de KNVB Beker finale tegen elkaar. Zowel in 2010 als in 2015 trokken de Eindhovenaren aan het langste eind.

Vrijdag a.s. dus een strijd om een plaats in de finale. De andere halve finale vindt vrijdag in Amsterdam plaats en gaat tussen ’t Knooppunt en Hovocubo. Dit betekent dat de complete top vier van de competitie in de halve finale van de KNVB Beker staat.

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijd.

Volgende wedstrijd op vrijdag 17 februari thuis tegen FC Eindhoven uit Eindhoven.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P