vv Pernis wint topper tegen Drachtster Boys

0 0
Leestijd:1 Minuten, 49 Seconden

Koploper vv Pernis heeft in de topper tegen Drachtster Boys aan het langste eind getrokken. De regerend landskampioen was vrijdag in Drachten met 1-3 te sterk en schudde daarmee de Friese vrouwen van zich af in de bovenste regionen van de ranglijst. Ook nummer twee KTP Nieuw Roden pakte de volle winst bij Hovocubo: 2-3. Daardoor hebben vv Pernis en KTP Nieuw Roden allebei achttien punten verzameld, maar speelde Pernis één duel minder.

Marius Prive  KNVB Media

Spanning
vv Pernis kwam in het duel met concurrent Drachtster Boys via Jennifer Olivera en Mylenca van Ee in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Na de pauze viel de thuisploeg aan, maar het had lang nodig om de aansluitingstreffer te forceren. Pas na dertien minuten bracht Jessica Prijs de spanning terug. Twee minuten later schoot Suzanne Bakker de wedstrijd voor vv Pernis definitief op slot: 1-3.

In Hoorn ontspon zich een ware thriller tussen Hovocubo en KTP Nieuw Roden. De Drentse vrouwen namen een 0-2 voorsprong door Nikki Bosman en Renee Huizinga. In de laatste minuten van de wedstrijd vocht de thuisploeg zich terug tot 2-2 door Annelies van Veen en Bouchra Ait L’Hou. Na een time-out, anderhalve minuut voor tijd, speelden de Westfriese vrouwen vol op de winst. De winnende goal viel echter aan de andere kant. Mariël Miedema bezorgde KTP Nieuw Roden de volle winst.

Eerste punt Team Alkmaar/Sportstars
In Sportcentrum Bijlmer in Amsterdam genoot het publiek van de vele doelpunten bij Zuidoost United-FC Gelre. Het duel eindigde in een 7-5 overwinning voor de thuisploeg.

Team Alkmaar/Sportstars pakte het eerste punt van het seizoen tegen play-off kandidaat Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau: 3-3. Simone Brussel maakte alle drie de goals voor de Alkmaarse vrouwen.

De noordelijke strijd tussen Drs. Vijfje en Avanti/Keuning Advocaten ging gelijk op en eindigde ook in een 3-3 gelijkspel.

Uitslagen Eredivisie zaalvoetbal vrouwen

Wedstrijd Uitslag
Zuidoost United – FC Gelre    7-5
G.S.F.V. Drs. Vijfje – Avanti/Keuning Advocaten    3-3
Hovocubo – KTP Nieuw Roden    2-3
Drachtster Boys – vv Pernis    1-3
Team Alkmaar/Sportstars – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau    3-3
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P