VV Westerkwartier boekt een verplichte overwinning op degradant De Herauten

0 0
Leestijd:59 Seconden

Zomaar op een maandagavond in Burgum een competitiewedstrijd spelen tegen het al gedegradeerde De Herauten. De Friezen deden het overigens goed en hun doelman Bastiaan van der Leij speelde een hoofdrol.

Bron: VV Westerkwartier

Hij tikte namelijk een paar onmogelijke ballen uit de kruising en hield zo zijn team in de race. Aan de andere kant was het Erwin Heidinga van Westerkwartier die eveneens een prima pot speelde. Verder is het vermeldenswaard dat bij de thuisclub Lisanne Kempe meespeelde en dat deed ze zeer verdienstelijk.

Halverwege de eerste helft was topscorer Joey Hummel twee keer op de goede plaats na schoten van Menco Oedzes en Rutger van der Veen: 0-2. Hij had ook nog een derde moeten maken, maar dat gebeurde miraculeus niet.

In de tweede helft was het een eenzijdige wedstrijd. Westerkwartier viel geduldig aan, de Herauten verdedigden goed en compact. Het was spelmaker Jacob Tjoelker die het eens van afstand probeerde en dat betekende 0-3.

De Herauten scoorde in de slotfase nog de 1-3 en zo staat Westerkwartier met nog drie wedstrijden te spelen met twee punten voorsprong op de eerste plaats in de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F