Westerkwartier pakt in een “waterballet” drie belangrijke punten

0 0
Leestijd:1 Minuten, 19 Seconden

In de Topklasse F speelde vv Westerkwartier in een nat Sportcentrum Leek niet eens zo’n goede wedstrijd., echter doelman Erwin Heidinga was een onneembare vesting voor Futsal Hoogeveen.

Bron: VV Westerkwartier

Daardoor stond de thuisclub bij rust voor na een typische Westerkwartier aanval via spelmaker Jacob Tjoelker die Sale Rozema wegstuurde en uiteraard dook Joey Hummel op bij de tweede paal: 1-0. Daarna was er de ruimte en de mogelijkheid naar meer doelpunten, maar Westerkwartier ging daar slordig mee om. Aan de andere kant was het aanvoerder doelman Heidinga die al zijn ervaring – hij wordt morgen dertig jaar – in de strijd gooide en op die manier bleven de zwarthemden uit Leek en omstreken op voorsprong.

In de tweede helft was het al snel Sale Rozema die vrij gelukkig de bal uit een rebound voor de voeten kreeg en deze kans onberispelijk hoog tegen de touwen joeg: 2-0. Hoogeveen drong wel aan, maar Westerkwartier stond goed of werd een aantal keren geholpen door de paal. Uit een snelle counter viel de 3-0 toen Rick Renkema Hummel vrij zette bij de tweede paal.

Met nog twaalf minuten op de klok besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken omdat het dak op diverse plaatsen lekte en daardoor het veld gevaarlijk glad werd. Na overleg werd de wedstrijd toch uitgespeeld, mede omdat assistent Sjirk Wiltjer van Westerkwartier de vallende druppels met een aantal handdoeken te lijf ging.

Doelman Heidinga was uiteraard tevreden: “We speelden niet eens echt goed maar pakken toch de volle buit, alvast een mooi verjaardagscadeau.”

Meer info: Topklasse F