Zaalvoetballers nemen revanche op Belgen

0 0
Leestijd:1 Minuten, 6 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft revanche genomen door België in een oefenduel met 4-3 te verslaan. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld op de KNVB Campus in Zeist.

BRON: OnsOranje

Zondag verloor Oranje nog met 4-2 van hetzelfde België. Nederland bereidt zich voor op de volgende fase van het kwalificatietoernooi voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen. Die main round wordt in oktober gespeeld, waarbij Oranje het in Roemenië op gaat nemen tegen Kazakstan, het gastland en Albanië. De twee beste landen uit die fase plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor kwalificatie voor het WK.

Bondscoach Max Tjaden. – FOTO: KNVB Media

Goalie Kuijk scoort

In Zeist scoorden Jamal el Ghannouti in de eerste helft Dennis van de Eijnden, waardoor Nederland met een 2-0 voorsprong ging rusten. België kwam al snel in de tweede helft terug, tot 2-1, maar opnieuw El Ghannouti vergrootte de marge weer tot twee treffers. Na de 3-2 was de slotfase spannend, maar doelman Manuel Kuijk besliste het duel in het voordeel van Oranje. De 4-3 van de gasten bleef zonder gevolgen.

Volgende week speelt de equipe van Max Tjaden opnieuw twee wedstrijden, dan tegen Servië. Op maandag in het Topsportcentrum van Almere en dinsdag in De Opperdam in Volendam. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.