0 0
Leestijd:1 Minuten, 27 Seconden

De Nederlandse zaalvoetballers wilden graag revanche nemen op Zweden en dat lukte ook. Werd een dag eerder nog met 4-1 verloren, een etmaal later was daar in Uppsala een 4-2 overwinning.

“Na de nederlaag was de sfeer gisteren wat bedrukt”, had bondscoach Max Tjaden gemerkt. “Op papier zijn we dan misschien wel de betere ploeg, maar daar win je geen wedstrijden mee. Gelukkig waren we vanavond niet alleen de betere ploeg, maar wonnen we ook verdiend.”

Blessure

In de warming up haakte routinier Mo Attaibi af met een bovenbeenblessure. Hij probeerde het nog even in de wedstrijd, maar moest de strijd na twee sprintjes staken. Vanaf de bank zag hij Oranje via Said Bouzambou twee keer scoren.

Vrijwel direct na rust ging Zweden met een meevoetballende keeper spelen en moest Oranje een tegentreffer incasseren. Youssef Makraou bracht het verschil weer tot twee doelpunten, maar de Zweden brachten het weer tot één treffer: 3-2.

Met Ennes van Maasbommel voor Manuel Kuijk onder de lat beleefde Oranje een spannende slotfase, waarin het thuislang op jacht ging naar de gelijkmaker. De bevrijding was dan ook groot, toen Jordany Martinus in de slotfase de 4-2 maakte. Zoals hij dat kan: hard en zuiver.

Tjaden was uiteraard blij met de overwinning, maar had toch iets meer verwacht van de twee oefenwedstrijden. “We willen stappen maken met deze ploeg. In verdedigend opzicht, maar ook aanvallend. Met meer creativiteit en het maken van acties. Dat kwam er niet helemaal uit, ook omdat Zweden gewoon een prima ploeg is. Al moet ik zeggen dat Mouhcine Zerouali in positieve zin opviel.”

Sittard

Op 2 en 4 december speelt Oranje de volgende oefeninterlands op weg naar het WK-kwalificatietoernooi van 2019. Dan kom Tsjechië op bezoek in Sittard.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0