Zaalvrouwen Drachtster Boys boeken monsterzege op Team Alkmaar/Sportstars

0 0
Leestijd:3 Minuten, 13 Seconden

De laatste weken maakten de zaalvrouwen van Drachtster Boys een goede indruk met belangrijke overwinningen en goed verzorgd spel. Vrijdag 10 februari jl. kwam Team Alkmaar/Sportstars op bezoek. Zij stonden onderaan op de ranglijst en wachtten nog op de eerste overwinning dit seizoen. Voor de vrouwen uit Drachten was het dus zaak om te zorgen dat de goede flow vastgehouden werd en Team Alkmaar nog te laten wachten op hun eerste driepunter. Marleen Reenders  Romke Visser

De wedstrijd kende een verrassende start. De eerste grote kansen waren namelijk aan de kant van de Alkmaarsters. Onoplettendheid in de verdediging van Drachtster Boys zorgde ervoor dat de eerste schietkansen op het doel van Teuny Bosma werden afgevuurd. De fouten werden echter niet afgestraft. Drachtster Boys kwam met de schrik vrij en nam daarna vrij snel het initiatief in de wedstrijd.

Het publiek moest lang wachten op de eerste treffer. Halverwege de eerste helft kwam Esra van der Heide langs de zijlijn in balbezit en gaf de bal hard voor. Rianne Mulder stond goed opgesteld en prikte de bal binnen; 1-0. Hierna ging Drachtster Boys meer ontspannen voetballen. Esther van Toledo liet haar kwaliteit zien. Ze dribbelde de bal van achteruit op en kon van afstand ongestoord de bal hard binnenschieten; 2-0. Ook Sanne Bijlstra liet zien dat zij de laatste weken in goede vorm verkeert. Na een versnelling langs de zijlijn schoot ze de bal zelf beheerst in de verre hoek; 3-0. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Vera Veelers. Zij verlengde een lange uitworp van Teuny Bosma met het hoofd en passeerde hiermee keepster Pien van Kampen; 4-0.

Ook in tweede helft liet het eerste doelpunt even op zich wachten. Een goede 1:2 tussen Sanne Bijlstra en Esther van Toledo werd door laatstgenoemde afgemaakt; 5-0.  Nadat Marian Meijer werd neergehaald binnen de cirkel, volgde een penalty. Sanne Bijlstra bleef rustig en schoot van 6 meter de 6-0 binnen. Ook Jessie Prijs deed een duit in het zakje en tekende de 7-0 aan. Ze kwam goed naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Het hoogtepunt van de avond kwam van de voet van Esther van Toledo. Ze dribbelde zelfverzekerd voor het doel van Team Alkmaar langs en wachtte het juiste moment af om met de buitenkant van de schoen de bal over keepster Elisa Hartog te liften; 8-0.

Na de aftrap van Team Alkmaar werd de bal gelijk onderschept en nog geen 10 seconden later werd ook de 9-0 gemaakt. Rianne Mulder schoot van afstand door de benen van Hartog raak. Haar eerste hattrick in de Eredivisie was niet veel later een feit. Na een goede 1:2 met Esther van Toledo maakte Rianne Mulder haar derde van de avond en hiermee werd de tiende treffer van de avond aangetekend. Jessie Prijs zette de eindstand op het bord. Op aangeven van Marian Meijer schoot zij de 11-0 raak. De ingevallen Margrythe Beute liet in de slotfase zien ook belangrijk te zijn voor het team. Een aantal ongeconcentreerde momenten in de slotfase bezorgden de gasten uit Alkmaar nog een aantal grote kansen. Sluitpost Beute bleef koel en zorgde hiermee mede voor de clean sheet.

De ruime overwinning zorgt ervoor dat de vrouwen uit Drachten stijgen naar de derde plaats. Volgende week mogen zij het opnemen tegen Pro Futsal Team in Apeldoorn. De vrouwen van Team Alkmaar/Sportstars blijven rode lantaarndrager en mogen volgende week thuis proberen de eerste overwinning binnen te slepen tegen KTP Nieuw Roden.

Selectie Drachtster Boys VR1
Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Atty Eelkema

Selectie Team Alkmaar/Sportstars VR1
Elisa Hartog, Joelle de Groot, Marit Kunst, Simone Brussel, Ginger Kraay, Myra Wijngaarden, Saloua Ibrahimi en Pien van Kampen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P