Zaalvrouwen Drachtster Boys/HR Piping winnen belangrijke wedstrijd in en tegen Den Haag

0 0
Leestijd:1 Minuten, 35 Seconden

DEN HAAG – Afgelopen vrijdagavond ging de reis van Drachtster Boys/HR Piping VR1 naar Den Haag. Een zeer belangrijk duel. Immers zvv Den Haag VR1 stond 3 punten onder de Drachtster vrouwen en bij verlies zouden zij langszij komen.

Bron: tweenul.nl (Foto’s: Drachtster Boys)

Vooraf was het de speelsters meer dan duidelijk. Wil je met een goed gevoel de winterstop in dan moest er minimaal gelijk worden gespeeld en het liefst gewonnen worden.

Na een moeizame heenreis met veel oponthoud en file kwamen de vrouwen ietwat te laat aan en of dat de reden was dat de 1e 15 minuten van de 1e helft de Drachtster vrouwen zich al de kaas van het brood lieten eten? Hoe dan ook… zvv Den Haag scoorde reeds in de 3e minuut de 1-0 uit een vrije trap door Romy Scherpenzeel. De Haagse vrouwen hadden duidelijk het betere van het spel maar kwamen niet tot meer doelrijpe kansen. In de 18e minuut maakte Jessie Prijs op aangeven van Lisanne Kempe de 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Drachtster Boys/HR Piping VR1 kwam als herboren uit de kleedkamer en ging plotseling wel alle duels winnen, had wel vat op de  ‘tweede’ bal en wist wel kansen te creëren. Wat resulteerde in een intrap kort op Lisanne Kempe en bij de 2e paal schoot Simone Hofer de bal keihard in het doel achter keepster Dionne Vasmeer; 1-2. Den Haag kreeg nog enkele kansen, op de lat en de paal maar de koek was op bij de residentie dames. Esther van Toledo had er nog wel degelijk zin in en scoorde de 1-3 uit een vrije trap en de 1-4 vanuit een loopactie.

Kortom eindstand 1-4 en Drachtster Boys/HR Piping VR1 vaster op de 3e plaats.

Op 17 januari wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 Team Alkmaar/Sportstars VR1.