ZVS/Bodemflex 1 wint thriller tegen CFM/Transito: 4-5

0 0
Leestijd:3 Minuten, 9 Seconden

Na enkele duels met de nodige teleurstellingen en tegentreffers kon ZVS 1 weer eens juichen. Op bezoek bij CFM/Transito werd in een met name spectaculaire slotfase de overwinning binnengesleept.

Bron: ZVS

Een goed gevulde Sporthal De Crosser te Werkendam waar de confrontatie tussen CFM en ZVS op het programma stond. Hoewel uw wellicht al een samenvatting heeft gezien, vatten we nu ook in woord de wedstrijd samen. Het publiek zag ZVS goed uit de startblokken komen.

De man die dit seizoen patent lijkt te hebben op vroege doelpunten strikes again. Na 35 seconden soleerde Daan Van Uden door de Werkendamse defensie om het vervolgens koeltjes af te ronden. Na 3 minuten verdubbelde ZVS de voorsprong via Rico de Laat die een doorgeschoten bal van Richard Van de Kerkhof doeltreffend wist af te ronden. Zo heeft de aanvoerder z’n eerste treffer van het seizoen te pakken.

Niet veel later wist Gerard van den Adel tegen te scoren: 1-2. Het ging gelijk op zonder echt te overtuigen. Na 17 minuten noteerde CFM de gelijkmaker toen Martijn Lommers een pass met een hakje van dichtbij doelman Rob van Kruijsdijk (die keepte tegen z’n oude club) wist te verrassen. CFM kreeg misschien de beste kansjes op de 3-2 voorsprong, maar 2-2 was uiteindelijk toch wel een terechte ruststand.

Na rust begon CFM het beste aan de 2e helft, maar toch kreeg Boyd van Dijk de grootste kans. Hij stuitte na een goede aanval op doelman Jean-Phillip Becht. Na 4 minuten in de 2e helft wist Martin de Laat wel te scoren na een goede bal van Boyd. Daarna leek Luuk van Loon te scoren maar hij vond eerst de paal en daarna Becht op z’n weg.

Toen kreeg de enige speler op het veld met geel z’n 2e gele. Wat er precies gebeurde is voor uw verslaggever eigenlijk een raadsel maar Corné van Rosmalen moest door z’n 2e gele kaart met rood naar de kant. Met een numerieke meerderheid moest dat ZVS een licht voordeel geven, maar het tegendeel gebeurde. CFM kwam, met de mooiste goal van de avond overigens, op 3-3. Dat Maxim Kivaka eerst naar de eigen achterlijn rende om vervolgens zowel Martin als Rico in de luren te leggen was misschien wat te makkelijk, maar stak vervolgens het hele veld over om vervolgens met buitenkant rechts af te ronden.

De Crosser, althans de Werkendammers, stonden op de banken, maar de Crosser kwam zelfs al helemaal in vuur en vlam toen het een minuut later, nog steeds met een man minder, via van den Adel op een 4-3 voorsprong kwam toen hij een teruggelegde bal achter een kansloze Rob knalde. Daarna had Bart Jongejan de knock-out kunnen, en misschien wel moeten, uitdelen. Eerst kon hij voor open doel intikken maar schoot op de paal en met nog 2 minuten te gaan was hij Rob al kwijt, maar haalde Luuk de bal van de lijn.

Amper 20 seconden later kwam ZVS op 4-4. Richard deelde eerst een panna uit, waarna hij Luuk vrij voor Becht zette en tekende voor de gelijkmaker. Ook voor Luuk pas z’n eerste treffer van het seizoen. Amper een halve minuut later bediende Richard Martin die opnieuw doeltreffend was: 4-5!

Wat een ontknoping zo in de slotfase. CFM leek de wedstrijd te beslissen, maar was het ZVS dat aan het langste eind trok. Misschien kreeg ZVS op basis van de 2e helft ook iets te veel, maar de overwinning was niet minder welkom. Toch zal het enige minpuntje blijven dat CFM met een man minder 2x tot scoren kwam

Volgende week speelt ZVS thuis tegen de oude club van Johan: ZVV Eindhoven, met na afloop de loting voor de Meierijcup. De wedstrijd tegen Eindhoven vangt aan om 20:00 uur.