ZVV BE’79 pakt eerste periode na 2-5 overwinning

0 0
Leestijd:2 Minuten, 20 Seconden

Met een 2-5 overwinning in Wijchen tegen Madereros CF pakte ZVV BE’79 afgelopen vrijdagavond de 1e periode. Door deze overwinning liep de koploper uit op hun directe concurrenten ZVG/Cagemax en ZVV Ede, zij speelde in een onderling duel met 5-5 gelijk.

Bron: z.v.v. BE ’79 (Foto’s: z.v.v. BE ’79)

Na het eerste fluitsignaal lag de wedstrijd een minuut stil als statement tegen racisme. Na deze minuut stilte kwam BE’79 maar moeizaam op gang, de eerste doelpogingen waren voor de thuisploeg. Doelman Dennis Kapteijns moest in de beginfase een aantal keer handelend optreden, aan de andere kant waren en nauwelijks kansen. Pas halverwege de eerste helft kwamen de gasten op gang en de eerste de beste kans was direct raak. Appie Marouane vond met een steekbal Kenneth van de Wiel die vervolgens de openingstreffer binnen schoot.

Ook de tweede echte kans was een doelpunt, Reggy Elias kapte zijn tegenstander uit en legde breed op de vrijstaande Piet Adams, 0-2. Nog voor rust liep BE’79 uit naar een ruime voorsprong, een schot van Sergio Kawarmala werd eerst nog gered door de doelman maar in de rebound was het Kenneth van de Wiel die zijn tweede treffer binnen schoot. Even later was Appie Marouane die na een ingestudeerde corner de ruststand op 0-4 bepaalde.

In de tweede helft was het de thuisploeg dat beter in haar spel kwam en direct tot score kwam, na een snelle omschakeling was het Karim Dairaa het eerste doelpunt scoorde voor de thuisploeg, 1-4. Zonder goed spel was het toch BE’79 dat de score opvoerde, een combinatie tussen Mohamed Marouane en Reggy Elias werd uiteindelijk door Piet Adams binnen geschoten, 1-5. Nog geen minuut later was het opnieuw Madereros dat de marge verkleinde, de thuisploeg trof de paal maar in de rebound was het Farnous Zia die doelman Kapteijns kansloos liet, 2-5.

BE’79 herpakte zich enigszins en kreeg voldoende kansen om de score uit te bouwen maar miste de scherpte in de afronding. Een snelle counter van Joey van Hoof en Kenneth van de Wiel trof geen doel en ook een lange uitworp van doelman Dennis Kapteijns op Piet Adams leidde niet tot een treffer. Omdat ook de thuisploeg geen vuist kon maken bloedde de wedstrijd wat dood. Het enige wapenfeit voor het einde van de wedstrijd was een vrije trap van Kevin Cornet maar hij zag zijn schot via de lat terug het veld in komen.

Omdat de wedstrijd tussen de achtervolgers ZVG/Cagemax en ZVV Ede in een 5-5 gelijkspel eindigde loopt BE’79 twee punten uit op deze achtervolgers. Aanstaande vrijdag is er geen programma en een week later staat er een thuiswedstrijd tegen de reserves van ASV Lebo op het programma.