ZVV Beringe/Second Go Electro pakt volle buit in Ede

0 0
Leestijd:4 Minuten, 37 Seconden

ZVV Beringe/Second Go Electro heeft een mooie overwinning behaald in Ede. Tegen het tweede team van Eredivisionist ZVV Ede speelden onze mannen een goed en geconcentreerd duel, waarbij de kansen dit keer wel werden omgezet in doelpunten. Dit resulteerde in een 1-3 eindstand.

Bron/Foto: ZVV Beringe

Coach Tim van Ophoven kon beschikken over een jonge groep, bijna uitsluitend bestaande uit jongens uit de eigen gemeente Peel en Maas. Veel spelers begonnen het seizoen bij ZVV Beringe 2, maar hebben zich gedurende het seizoen bewezen en staan nu paraat voor ZVV Beringe 1 als dat nodig is. Een van die jongelingen, Ayoub Amhaouch, is al geruime tijd een vaste waarde, mag zich nog steeds topscorer van het team noemen en keerde terug na blessureleed.

ZVV Beringe en ZVV Ede 2 begonnen beiden scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in felle maar faire duels vanaf het eerste moment. De scheidsrechters wisten hier goed mee om te gaan, wat leidde tot een mooie strijd. Na enkele speldenprikken aan beide kanten kwam ZVV Beringe op voorsprong in minuut 7. De gebroeders Amhaouch namen deze goal voor hun rekening, want na een goede een-twee met broer Ilias wist Ayoub af te werken. Met dit doelpunt zette hij zijn seizoenstotaal op 7. Het doelpunt veranderde niets aan het spelbeeld, want ZVV Ede bleef het spel maken en ZVV Beringe bleef loeren op de tegenaanval. ZVV Ede kon met een aantal schoten vanuit de tweede lijn het doel van stand-in keeper Koen Clephas onder vuur nemen, maar de Grashoekse doelman stond uitstekend te keepen. Aan de andere kant kwamen Lucas den Mulder en Ilias Amhaouch in kansrijke posities, maar ook zij wisten het net niet te vinden. Jordi Kirkels kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een prachtige actie liet hij twee tegenstanders achter zich, maar oog in oog met de doelman ging het schot naast. De rust naderde en met nog een minuut op de klok leek de ruststand 0-1 te worden. ZVV Ede dacht hier anders over en zette nog een keer aan. Een schot uit de tweede lijn belandde op de paal, maar via de arm van Koen viel de bal toch binnen. Een zeer ongelukkig doelpunt op een ongunstig moment. Ruststand 1-1.

Eerste Divisie C
vr 1 maart 2024
- 19:30
ZVV Ede 2
1 3
ZVV Beringe / Second Go Electro

In de rust hamerde coach Tim van Ophoven op het handhaven van het strijdplan, want ZVV Beringe kreeg voldoende mogelijkheden. Verdedigend ging de ploeg iets verder van het eigen doel spelen, zodat ook de schotkansen uit tweede lijn minder gevaar konden brengen. Het team had goed geluisterd naar de opdracht van de coach, want na twee minuten was het raak. Lucas den Mulder ging goed door op een ogenschijnlijk onhaalbare bal. Hij wist deze op het nippertje binnen te houden en kon Bram Meeuwissen een eenvoudige intikker bieden. De speler uit Ospel wist met het puntje van zijn teen de bal te beroeren, waardoor deze op een tergend langzaam tempo binnen rolde. ZVV Beringe bleef aandringen voor een derde doelpunt. Na een goede aanval wist Ilias Amhaouch een-op-een met de keeper nog niet te scoren, maar even later viel het doelpunt wel. Uit een intrap werd er weinig druk gezet op Bjorn Korsten. Hij kon met zijn linker een verdekt schot lossen op het doel en deze viel door de benen van de keeper binnen, 1-3. ZVV Beringe zat op ongekende rozen, want dit was een scenario dat zich nog niet vaak had afgespeeld dit seizoen. ZVV Ede wilde maar al te graag zorgen voor een slechte afloop en paste haar speelstijl aan. Waar de thuisploeg in de eerste fase onze mannen liet komen, ging ze in de laatste 15 minuten hoger druk zetten. ZVV Ede kreeg hierdoor sneller het balbezit, maar tot zeer grote kansen leidde dit niet. De kansen van de thuisploeg werden vakkundig gekeerd door de Beringse defensie. In de laatste 6 minuten ging ZVV Ede power play spelen, keeper eruit en veldspeler erbij. ZVV Beringe bleef geconcentreerd verdedigen en vocht voor elke meter. Toch zullen er bij power play altijd kansen komen en die kwamen er ook voor ZVV Ede. In deze fase wist Koen Clephas zich te onderscheiden, want een aantal harde schoten werden, vaak klemvast, uit de lucht geplukt alsof het niets was. Ayoub Amhaouch kreeg in de tegenstoot dé mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar zijn inzet eindigde op de paal. De overwinning van ZVV Beringe kwam in de laatste minuten niet meer in gevaar en met nog 4 seconden op de klok besloot ZVV Ede ook geen aanval meer in te zetten.

ZVV Beringe kan terugkijken op een goede pot futsal met veel strijd, waardoor de overwinning zeker verdiend te noemen is. Met deze driepunter kruipt de ploeg iets meer richting de middenmoot, al blijft het gat tot de veilige plekken nog groot. De komende weken komen er nog cruciale duels aan tegen tegenstanders uit het rechterrijtje van de Eerste Divisie C, te beginnen met het thuisduel volgende week tegen LZV/Kuypers.

Meer info: Eerste Divisie C