0 0
Leestijd:3 Minuten, 55 Seconden

RIJSWIJK, 13 november 2017 โ€“ Om verschillende redenen speelde ZVV Den Haag Vrouwen 1 afgelopen maandag haar thuisduel niet in de sfeervolle topsporthal op de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark. Het prestigieuze vrouwenteam van coach Tulin Kilic boekte uiteindelijk een benauwde en verdiende 4-3 zege op titelconcurrent Bristol Team/Osaka. Met daarin twee belangrijke angels voor ZVV Den Haag.

ZVV Den Haag

Angels
De jonge talentvolle goalie Britney Mouws (18) hield heel veel Haagse doelpogingen tegen en behoedde haar team voor een grote nederlaag. Ook de stijf linksbenige geslepen nummer 9 van Bristol Corien Luijks (Excelsior/Bar) speelde een voortreffelijke partij en was meerdere keren gevaarlijk voor de defensie van ZVV Den Haag.

Handbalblok
Met een typische handbalblok probeerde Bristol Team/Osaka de vele aanvalsgolven van ZVV Den Haag te stoppen. Dribbelaar Rochella Beckerhad heel veel pech en dat haar inzetten de paal raakte of net precisie misten. En ook schoten van o.a. Priscilla de Vos, Ramona van der Harst en Sem Kiko gingen rakelings naast of over of de uitblinkende keepster lag weer eens in de weg.

Uptempo
Het wedstrijdtempo lag erg hoog zeker voor hoofdklasse begrippen. In die fase van uptempo blonken ook Esther Scheenaard, Yasemin Yegen en Fรฉlicienne Minnaar uit en wel in het slim onderscheppen van gevaarlijke doorbraken van Bristol. Ook ZVV Den Haag keepster Roxanna Alicia Monkou moest enkele keren handelend optreden. En dit deed zij op voortreffelijke wijze.

Domper
Ook Bristol was lang balbezit en zocht naar haar zeer beweeglijke nummer 9 Luijks. Maar binnen 7 minuten brak Bristol door en scoorde tegen de verhouding in de 0-1. Wat een domper op dat moment voor de aanvallende thuisploeg. Na een kwartier spelen later prikte de Haagse teamcaptain de verdiende gelijkmaker via een Bristol verdedigster alsnog in het Brabantse doel, 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Spectaculair
De eerste helft kenmerkte zich door spanning, sensatie, supergave uitbraken, geweldige intercepties en het missen van vele kansen aan beide kanten. Ook de spectaculaire reddingen van de pas 18-jarige Bristol keepster is zeker vermeldenswaardig!
In de pauze sprak de trainer/coach van ZVV Den Haag Vrouwen Tulin haar speelsters toe. Waarschijnlijk werd het een peptalk om de winst over de streep te trekken.

Wanhopig
En ja hoor, de tweede helft was amper begonnen of Priscilla de Vos en Felicienne Monnaar leidden de aanval waaruit superspits Sem Kiko de 2-1 wist aan te tekenen! Vervolgens een goede kans voor de Haagse teamcaptain maar ook nu wist de jonge goalie van Bristol de inzet te pareren. Ook de prima spelende Ramona van der Harst werd wanhopig van de bezoekende sluitpost.

Onachtzaamheid
Tegen de verhouding in scoorde Bristol toch de 2-2 na een onachtzaamheid in de Haagse defensie. Het werd steeds spannender na die onverwachte gelijkmaker. Maar na een combinatie tussen Priscilla de Vos en Ramona van der Harst tikte Sem Kiko de 3-2 binnen. Hoe spannend kan een wedstrijd zijn. Een ijzersterk verdedigend Bristol en een zeer aanvallend ingestelde ZVV Den Haag dat geen geluk had in de vele kansen. Een nipte voorsprong dus voor de Haagse topploeg. Bristol Team/Osaka een taaie ploeg met individuele kwaliteiten in de spits Corine Luijks en keepster Britney Mouws.

Ondertal
Na een charge kon Yasemin Yegen inrukken. Ze kreeg geel voor het onderruit halen van haar tegenstandster. In die ondertalfase kwam Bristol via een gevaarlijke counter op gelijke hoogte, 3-3. En dat met nog maar een kleine 3 minuten te spelen. ZVV Den Haag zette aan voor een slotoffensief. En Priscilla de Vos zorgde eigenhandig voor de bevrijdende 4-3 voorsprong.

FIFA 18
Het werden nog sensationele en spannende slotminuten met angstige momenten voor het Brabantse doel. Rochella Becker was nog heel dichtbij een treffer. In extrenis wist onder leiding ban de uitblinkende Priscilla de Vos en Felicienne Minnaar een FIFA 18 aanval op te zetten maar helaas werd die werkelijk schitterende aanval over een aantal schijven niet binnen getikt!

Onbalans
Ook Bristol zette nog even aan om de gelijkmaker te scoren. Maar tevergeefs. Ook de uitblinkende Brabantse aanvalster Corine Luijks raakte in onbalans en raakte aan haar hoofd geblesseerd. Gelukkig viel de blessure mee.

Een spannende en sensationele wedstrijd die door ZVV Den Haag verdiend met 4-3 werd gewonnen! 7 wedstrijden gespeeld, 21 punten en 53 doelpunten voor en slechts 8 tegen!

Op 1 december volgt de bekerwedstrijd tegen eersteklasser SVH Honselersdijk Vr1.

Plaats van handeling: Sporthal Hogeveld, Panamaplein, Wateringse Veld.
Line-up ZVV Den Haag Vrouwen 1: Roxanne Alicia Monkou, Felicienne Minnaar, Yasemin Yegen, Ramona van der Harst, Esther Scheenaard, Priscilla de Vos (c), Sem Kiko, Rochella Becker.
Niet inzetbaar: Romy Scherpenzeel
Afwezig: Lisa Franken, Stef Valk, Cella Cabrera Cabrera.
Trainer/coach: Tulin Kilic
Toeschouwers: 50

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0