ZVV Den Haag Vrouwen mist de play-offs op één punt na – 📷 Frank van Leeuwen (sportsnap.nl)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 9 Seconden

DEN HAAG – Vanaf de volgepakte en sfeervolle tribunes –behangen met twee immense ZVV Den Haag vlaggen en één vlag van Girl Power Radio– klonk afgelopen vrijdagavond veel gejuich en applaus toen de geelgroene selectie van ZVV Den Haag VR1 vol trots de sporthal opkwam!


Bron: ZVV Den Haag (📷 Frank van Leeuwen / sportsnap.nl)

Ook voor tegenstander DWOW uit het Noord-Hollandse Wieringerwerf werd luid geapplaudisseerd! Op de achtergrond was ook een soort van kinderkoor te bespeuren dat kinderlijk hoorbaar ‘Juf Lisa’ uit hun kelen schreeuwde! Het waren de enthousiaste leerlingetjes van sluitpost Lisa Franken! In de rust lieten de meisjes en jongens zich qua futsal ook niet onbetuigd. JONG’ keepster Amber van Niel moest tijdens de ‘shoot-out’ op haar qui vive blijven en een aantal keren handelend optreden! De kids werden op professionele wijze begeleid door de twee kersverse JONG zvv Den Haag futsal talenten Kate van der Deijl en Robine Beck!


De wedstrijd begon voor de ploeg van Havermans & Brand niet voorspoedig. Sterker, via Ashley Koeleman nam DWOW – gecoacht door de aimabele Gert-Jan Schipper – brutaal een 0-1 voorsprong. ZVV Den Haag raakte evenwel niet in paniek en bleef rustig haar eigen spel spelen. Onder aanvoering van ‘assists queen’ Priscilla de Vos denderde ZVV Den Haag door. Sterker nog, binnen een kwartier boog de geelgroene futsal brigade de 0-1 om in een flitsende en verdiende 4-1 voorsprong door geweldige en subtiele goals van Priscilla Mesker (futsal fenomeen!), Lara Notenboom (1e goal!) en krachtmens Sabrina Pufflijk. ‘Rookie’ Celine van der Toorn bekroonde haar sublieme spel met een succesvol subtiel intikkertje, 5-1!


Coach René Havermans kon vanaf de zijlijn alleen maar tevreden en trots zien hoe zijn speelsters met heel veel passie en strijd alles gaven en hun opgedragen taken bijna feilloos uitvoerden. Op basis van individuele klasse en collectieve prestatie werd de ruststand bereikt met een 5-2 voorsprong. Vlak voor rust wist DWOW via Noortje Verschuur na een Haagse ‘verslapping’ voor de tweede keer tegen te scoren.


Eredivisie Vrouwen (Poule B)
vr 26 april 2024
- 20:30
ZVV Den Haag VR
7 2
zvv D.W.O.W. VR


De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. De wedstrijd was min of meer al gespeeld. Het meelevende thuispubliek werd alsnog op extra goals getrakteerd. ZVV Den Haag liep via ‘infield coach’ en aanjager Stephanie Valk en de eveneens uitblinkende ‘Rocky’ Ramona van der Harst uit naar de uiteindelijke 7-2 eindzege. Het hadden er meer kunnen zijn maar de overige doelkansen werden helaas door ZVV Den Haag onbenut gelaten of werden uitstekend gepareerd door de uitstekende DWOW goalie!


Na het eindsignaal was het nog even wachten op de uitslag van Hovocubo vs Drs.Vijfje. Het bleef toch even spannend. Helaas het bleef bij een 0-0 gelijkspel. ZVV Den Haag mist de play-offs op 1 punt na. Volgend seizoen dan maar!


Tegen DWOW liet de Haagse eredivisionist weer eens zien over voldoende futsal kwaliteit te beschikken. Als team keihard gewerkt en de taken goed uitgevoerd!


Supporters en sponsors onwijs bedankt voor jullie steun en support in het afgelopen seizoen!


Wedstrijd karakteristieken
ZVV Den Haag – DWOW
Eredivisie Futsal Vrouwen
Poule B – Seizoen 2023/2024


Wedstrijdselectie
Lisa Franken (GK), Shania de Vlieger (GK), Priscilla Mesker, Ramona van der Harst, Stephanie Valk, Sabrina Pufflijk, Lara Notenboom, Celine van der Toorn, Priscilla de Vos (C) en Larissa Boerenstam.

Niet beschikbaar: Samia Kaaouane en Romy Scherpenzeel


Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P