ZVV Urk/Bakkerij de Kof verkoopt de huid duur tegen koploper (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

In het eerste bedrijf nam koploper Ede al snel een voorsprong via een ingestudeerde corner. De schade bleef de eerste helft beperkt tot een 1-0 achterstand. De Urkers konden hier en daar wel een aantal speldenprikjes uitdelen en het was ook duidelijk zichtbaar dat ook ZVV Ede met de handrem erop speelde.

Bron: ZVV Urk

Tegen onnodige tegengoals aanlopen zou ze immers duur kunnen komen te staan in de titelstrijd, waarin ze verwikkeld zijn met Heracles Almelo. Logisch gevolg was dan ook dat de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 tussenstand.

Tweede helft
In deel twee van dit treffen zou de wedstrijd pas echt loskomen. De tweede helft was nog maar een minuut toen de aanvoerder van de Edenaren vanaf afstand de 2-0 liet aantekenen. Lang bleef de thuisploeg op zoek naar een derde treffer, deze bleef echter uit. Negen minuten voor het einde was het aan Urker zijde Kees de Boer die na een fantastische sleepbeweging de spanning weer helemaal terugbracht. De thuisclub was even in paniek en niet lang daarna was daar aanvoerder Jelbert Loosman welke via een vrije trap van grote afstand de keeper volledig verraste. 2-2.

Heel even leek een sensatie in de lucht te hangen in de Van der Knaaphal. Niets bleek echter minder waar, want een korte tijd later was het Youssef Hadi die werkelijk fantastisch binnenschoot vanuit wederom een corner. Razendsnel op de derde treffer van de thuisploeg volgde ook het vierde doelpunt. Vier minuten voor het einde kon Kees de Boer nog iets terugdoen en was de spanning weer heel even terug.

De individuele klasse van de gastheren bleek uiteindelijk toch de doorslag te geven, want topschutter van de gastheren Illias Joubid maakte aan alle illusies een einde door de 5-3 binnen te schieten. De Urkers probeerden het daarna nog wel met meevoetballende keeper maar dit mocht niet baten. Voor de statistieken maakte in de laatste seconden Dylan de Bruin nog de 6-3, wat tevens de eindstand was.

Meer info: Eerste Divisie C