AKOR wint Hangerad zaalvoetbaltoernooi

0 0
Leestijd:1 Minuten, 30 Seconden

Het welbekende Hangerad zaalvoetbaltoernooi in Rijssen is dit jaar gewonnen door AKOR. In de finale versloeg het Nijkamp Steigers na het nemen van strafschoppen. De derde plaats was voor Excelsior’31 12.

Jan Baan  s.v. Excelsior’31

De belangstelling voor het toernooi, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door de zaalvoetbalcommissie van Excelsior’31, was groot. Het aantal deelnemende teams werd uitgebreid naar twaalf, maar desalniettemin moest de organisatie ook een aantal teams teleurstellen. Wellicht dat een ander toernooiopzet in de toekomst mogelijkheid biedt om nog meer teams te kunnen laten deelnemen.

De twaalf teams werden verdeeld over twee poules, waarbij de nummers één en twee zich plaatsten voor de halve finales. In poule A waren dit Excelsior’31 12 en Nijveld Schildersbedrijf en in poule B Nijkamp Steigers en AKOR.

Het favoriete Nijkamp Steigers, met onder andere zaalspelers als Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi en Marien Baan in de gelederen, had het in de halve finale lastig tegen Nijveld Schildersbedrijf. Het kwam verrassend met 0-2 achter, maar won uiteindelijk verdiend met 3-2. AKOR, vanouds bestaande uit onder andere de zaalspelers Willard Baan, John Lubbers en de gebroeders Kreijkes, had geen kind aan Excelsior’31 12 en won gedecideerd met 4-1.

De derde plaats werd direct via het nemen van strafschoppen beslist. Excelsior’31 12 was koeler vanaf de stip dan Nijveld Schildersbedrijf en behaalde hiermee een verdiende derde plaats. De finale tussen Nijkamp Steigers en AKOR (in de poulefase was Nijkamp Steigers AKOR met 3-0 de baas) bleef na vijftien minuten spelen steken op een 0-0 stand. Hiermee kon AKOR leven, want het creëerde zelf nagenoeg geen kansen. Nijkamp Steigers had grote kansen, maar keeper Willard Baan van AKOR was niet te passeren. Strafschoppen moesten vervolgens de toernooiwinnaar bepalen en dat werd AKOR.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P