0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Lekker zaalvoetballen tijdens en na schooltijd. Dat is wat veel leerlingen sinds 2 november 2016 kunnen doen in Almelo. Op die dag was er een spectaculair openingsevent in de aula van het AOC Oost. Spelers van het eerste team van de Hoofdklasser daagden leerlingen uit en gaven een demonstratie. Op deze manier maken ze bij elke school, met een soortgelijk event, de leerlingen warm om deel te nemen aan de zaalvoetbalcompetitie.

Marius Privee  KNVB Media

Zaalvoetbalclub Almelo FC organiseert met ondersteuning van sportbedrijf Almelo en de KNVB een scholencompetitie voor eerste- en tweedejaarsleerlingen van 4 VO-scholen. De deelnemende scholen zijn: AOC Oost, CSG het Noordik, RKS Canisius en het Pius X College.

Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen door middel van zaalvoetbal aan het bewegen te krijgen. De initiatiefnemers hebben een subsidie vanuit de sportimpuls gekregen met als ultieme doel het project de komende 2 jaar om te buigen tot een structurele activiteit op elke VO-school in Almelo.

Over Almelo FC

De zaalvoetbalvereniging Almelo FC, opgericht sinds eind 2012, timmert hard aan de weg en heeft inmiddels al 14 seniorenteams. Dat is erg veel voor een verenging die alleen zaalvoetbal aanbiedt. Vanaf komend seizoen is de verwachting dat door de scholencompetitie daar nog eens 12 jeugdteams (O14 & O15) bijkomen. Daarmee is de zaalvoetbalclub in een klap de grootste van Almelo in die leeftijdscategorie.

“Op deze wijze bewegen leerlingen vaker”, zegt Marius Privee, medewerker zaalvoetbalontwikkeling bij de KNVB. “Een jeugdspeler krijgt daardoor andere prikkels waardoor handelingen sneller en beter aangeleerd worden. Ik ben van mening dat een jeugdspeler daar een betere en completere voetballer van wordt. Tevens krijgt de groep jongens en meisjes die gestopt is met sporten op deze wijze weer een mooi aanbod.”

Competitie

Voor de leerlingen van de genoemde scholen worden eerst clinics aangeboden tijdens schooltijd. Daarna wordt er een toernooi gespeeld tussen de genoemde scholen. Voor de geïnteresseerde leerlingen wordt vervolgens een competitie georganiseerd. Wie meer wil weten over zaalvoetbal voor de jeugd op scholen of bij clubs kan contact opnemen met Marius Privee.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0