ASV LEBO kan naar boven kijken na nipte 5-4 winst op FC Eindhoven

In de zesde wedstrijd van het seizoen stond er met FC Eindhoven een geduchte tegenstander op het programma. De twee ploegen begonnen fel aan het duel, omdat er nu al het nodige op het spel stond. Beide teams hadden een overwinning nodig om in de buurt te blijven van de play off plaatsen. Dat leverde een mooie eerste helft op met veel tempo waarin beide teams hoog druk zetten en er over en weer regelmatig kansen en kansjes te noteren waren.

a.s.v. LEBO

Na ruim 2 minuten stelde Appie el Azhari Ashraf Azzouz in staat om de bal net genoeg vaart te geven om onder keeper Grimmelius door de 1-0 aan te tekenen. In de 13e minuut viel de 1-1, doordat een Eindhovense speler na balverovering door kon stomen naar het Lebo-doel en Marcel Ons wist te passeren met een geplaatst schot. Met nog 4 minuten te gaan leek de 2-1 te vallen na een prachtige actie van Ike Neil, maar de al gepasseerde Eindhovense sluitpost werd gered door een van zijn verdedigers die de bal voor te lijn wist te stoppen. Een minuut later kwam ASV LEBO ongelukkig op een 1-2 achterstand uit een vrije trap twee meter voor het doel die gegeven werd doordat Marcel Ons net te lang wachtte met het hervatten van het spel. Dit was ook de ruststand.

 

In de tweede helft was de eerste kans voor ASV LEBO. Ike Neil kon na een goede balverovering alleen op het doel afgaan, maar wist de doelman niet te verschalken. Even later leek de wedstrijd voor Calvin Blankendal en zijn mannen de verkeerde kant op te gaan, want door een gebrek aan concentratie in de Amsterdamse verdediging kon FC Eindhoven uit een mooi uitgespeelde aanval de 1-3 maken. Gelukkig wist ASV LEBO zich daarna op te richten, geholpen door een enorm hard afstandschot van alweer Ashraf Azzouz dat de 2-3 betekende. Het LEBO-offensief dat volgde leidde in eerste instantie nog niet tot de gelijkmaker. Helaas wist Ike Neil met nog 13:54 op de klok de strafschop die LEBO kreeg, omdat hij naar de grond was getrokken  niet te benutten. Maar ruim een minuut later was het wel raak. Op een strakke assist van Ashraf Azzouz scoorde Ilias Aynaou met een laconiek hakje een schitterende 3-3. En deze goal werd nog geen 20 seconden gevolgd door de 4-3. Wederom was het Ilias Aynaou die de bal in de rebound na het zoveelste verwoestende afstandsschot van Ashraf Azzouz wist binnen te werken.

Hiermee waren de rollen omgedraaid. LEBO leek de wedstrijd enkele minuten later in het slot te gooien. Aanvoerder Omar Tissoudali scoorde de 5-3 na een werkelijk schitterende 1-keer-raken aanval over 4 schijven. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde Eindhoven natuurlijk nog iets te forceren door de keeper te vervangen door een extra veldspeler. Dat leverde in eerste instantie 2 doelpogingen van eigen helft van LEBO op die niet succesvol waren. Hoewel de 5-4 op een ongelukkig manier viel met nog 2:35 te gaan, bleek LEBO in tegenstelling tot verschillende voorafgaande wedstrijden nu wél in staat om de voorsprong over de streep te trekken. Met zijn 2 doelpunten en 2 assists liet man of the match Ashraf Azzouz zien weer helemaal terug te zijn na zijn zware blessure. En hoewel de keuze voor Ashraf volkomen terecht is, mag hier ook aandacht gevraagd worden voor de bijdrage van de zeker niet topfitte Ilias Aynaou.

In een competitie waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, leveren deze belangrijke “tres puntos” LEBO een mooie 4e plaats op de ranglijst op, die verrassend genoeg met titelfavoriet en stadgenoot ’t Knooppunt gedeeld moet worden. Dat maakt de wedstrijd die binnenkort zal volgen tussen deze twee Amsterdamse rivalen extra interessant.

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom

GRATIS
BEKIJK