Hoogeveen met ruime cijfers langs SV De Griffioen (9-2)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 12 Seconden

Hoogeveen – Na de moeizame winst tegen de Herauten vorige week heeft Hoogeveen woensdagavond in eigen huis opnieuw de ongeslagen status weten te behouden. Na een lastige eerst helft liep men in de tweede helft uiteindelijk uit naar een ruime uitslag. Vooral het tandem Tim Mulder/Sander Benjamins was op dreef.Samen waren zij goed voor zeven doelpunten.

Futsal Hoogeveen  Futsal Hoogeveen

Zoals wel vaker dit seizoen viel er in de openingsfase weinig te genieten voor het publiek. Hoogeveen ving de Griffioen op en de gasten waren lange tijd niet bij machte er doorheen te komen. Na wat speldenprikjes over en weer werden de bezoekers in de dertiende minuut pas echt gevaarlijk. Een pass van Mulder werd onderschept waardoor de spits van Griffioen alleen op Lenten af kon. Getreuzel van de spits gaf Mulder de gelegenheid zijn eigen fout te corrigeren. Via een lange pass was het een paar tellen later aan de andere kant wel raak. Mulder draaide kort weg en schot de 1-0 binnen.

Kort hierop volgde opnieuw gevaar voor de goal van Lenten. De Griffioen kreeg op drie meter van de goal een vrije trap, deze eindigde echter hoog in het vangnet. Dankzij een snelle ingooi van Lenten was Mulder snel weg. Deze behield het overzicht en bediende Sander Benjamins: 2-0. Nog in dezelfde minuut werd de aansluitingstreffer van de Griffioen wegens duwenafgekeurd. Die aansluitingstreffer kwam er drie minuten later alsnog. Dominggus Nusy was het eindstation van een fraaie aanval: 2-1. Hoogeveen kwam in de minuten daarna flink onder druk te staan, maar overleefde de stormloop dankzij een goed keepende Lenten en het onzorgvuldig uitspelen van de mogelijkheden door de gasten. Kort voor rust vergrootte Hoogeveen de marge weer naar twee doelpunten. Zijn eerste poging werd nog gekeerd door doelman Plantenga, maar de rebound werd alsnog in de kruising gevolleerd door Mulder: 3-1.

Na de korte onderbreking kwamen de gasten uit Oosterwolde fel uit de startblokken. Er werd vroeg druk op de Hoogeveense achterhoede gezet, iets waar men zichtbaar moeite mee had. Hoogeveen kwam er even niet uit wat leidde tot enkele kansjes voor de Griffioen. Al snel bleek dat de gasten dit niet lang vol gingen houden en stelde Hoogeveen in 4 minuten tijd orde op zaken. Sander Benjamins maakte op aangeven van Mulder de 4-1. Diezelfde Mulder schoot nog geen minuut later de 5-1 op aangeven van Coulier in de touwen.

Kort hierop was Coulier met een lange bal opnieuw de aangever. Sander Benjamins nam de bal in de loop mee en rondde door de benen van doelman Plantenga af: 6-1. Hoogeveen nam even gas terug en werd enkel even gevaarlijk via twee schoten van Coulier. Een klein kwartier na rust moest de Griffioen het twee minuten met een man minder doen. Youri Winters, die het de hele avond al niet eens was met scheidsrechter van den Ham, kon met geel naar de kant. Hoogeveen buitte de overtal situatie optimaal uit en kwam via opnieuw Mulder op 7-1.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gebeurde er weer van alles. Eerst eindigde een lobje van Bosscha op de paal waarna de Griffioen aan de andere kant 2 behoorlijke mogelijkheden om zeep hielp. Hierna zocht Hoogeveen weer vrolijk de aanval en kwam op 8-1 dankzij een eigen goal van Dominggus Nusy, die een voorzet van Sander Benjamins in eigen doel liep. Dit tot ongenoegen van Linthorst die deze avond nog steeds niet op het scorebord stond, en deze bal voor het intikken had. Nadat de Griffioen via Sjors Otter de 8-2 had gemaakt kreeg Linthorst uiteindelijk alsnog zijn goal. Na een mooie aanval kon hij op aangeven van Tuinstra de eindstand op het bord schieten: 9-2.

Volgende week woensdag wacht er een uitwedstrijd in Emmer-Compascuum tegen DOSKO, dat woensdagavond knap wist te winnen bij medekoploper Beilen.