BE ’79 dendert door met ruime overwinning

0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

Ook na competitiewedstrijd nummer zes behoud ZVV BE’79 de volle score, in sporthal Genderbeemd werd het 2-7 in het voordeel van de ploeg uit Berkel-Enschot. Met drie doelpunten was Mohamed Marouane flink op schot voor de koploper uit de Eerste Divisie.

Bron: z.v.v. BE ’79 (Foto’s: z.v.v. BE ’79)

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het ZVV BE’79 dat het initiatief nam, de thuisploeg liet zich ver terugzakken en probeerde de ruimtes zo klein mogelijk te maken. Ondanks het hoge tempo van de gasten kwamen ze er in de beginfase niet doorheen. Een vrije trap in de vijfde minuut was wel succesvol. Appie Marouane liet doelman Dion Smulders met een slim schot kansloos, 0-1. De gasten kregen kansen om de score uit te bouwen maar was ongelukkig in de afwerking. In de elfde minuut was het opnieuw Appie Marouane die gevaarlijk was, hij nam een corner direct uit de lucht, zijn schot kwam op de paal maar het was Kenneth van de Wiel die attent reageerde en de rebound binnen schoot, 0-2.

Heel veel kansen waren er niet voor de thuisploeg, heel af en toe werd het gevaarlijk voor het doel van Dennis Kapteijns, als ZVV Eindhoven snel schakelde bij balverlies van BE’79. Vier minuten voor rust werd het 0-3, een ingestudeerde intrap werd uiteindelijk bij de tweede paal binnen getikt door Mohamed Marouane. Een minuut later was het opnieuw raak, Via Kevin Cornet en Piet Adams was opnieuw Mohamed Marouane het eindstation, 0-4. In de laatste minuut van de eerste helft was het Youssef Mrait die de 1-4 ruststand bepaalde.

De thuisploeg begon veel agressiever aan de tweede helft, probeerde de gasten onder druk te zetten, maar toch was de eerste kans voor BE’79. Joey van Hoof soleerde door de verdediging maar zag zijn schot gered door de doelman. Even later was Piet Adams die een lange bal van doelman Dennis Kapteijns prima aannam en uithaalde, zijn schot belande op de paal. In de negende minuut werd het wel 1-5. Het was Kevin Cornet die na een overstapje van Reggy Elias scoorde. Toen even later Jamie Dekkers vanuit de tweede lijn de 2-5 binnen schoot leek de thuisploeg, gesteund door het thuispubliek, nog te geloven in een goed resultaat. BE’79 leek aangeslagen en ZVV kreeg een aantal goede kansen maar was niet scherp in de afwerking.

Met nog ruim drie minuten op de klok werd de wedstrijd definitief beslist, Mohamed Marouane schoot een vrije trap snoeihard in de kruising, 2-6. Even later werd het ook nog 2-7 toen Reggy Elias de vrijstaande Piet Adams vond die vervolgens de eindstand bepaalde. Een verdiende overwinning voor BE’79, ondanks een mindere fase in de tweede helft.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een thuiswedstrijd , in sporthal ‘t Ruiven ontvangt het dan ZVV Den Haag. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.