Keepers houden wedstrijd in balans

0 0
Leestijd:1 Minuten, 34 Seconden

Het optreden van Youssef Ben Salam en Dave Stet heeft ervoor gezorgd dat de score bij 2-2 bleef. Ontzettend veel kansen werden door de doelmannen teniet gedaan waardoor een groot scoreverloop wegbleef en de teams de punten moesten delen.

Bron: Hovocubo

Op ongelukkige wijze kwam Hovocubo wel op een 2-0 achterstand door doelpunten van Salim Achoui en Nicky van Merrienboer waarna de ploegen gingen rusten.

De tweede helft was nog maar twee minuten jong toen Yoshua St. Juste in een worstelpartij terecht kwam met Hicham El Kaddouri. Hierna sloeg de vlam in de pan zodat de scheidsrechter besloot om een afkoelperiode in te lassen. Na 25 minuten ging de wedstrijd verder. St. Juste en El Kaddouri mochten hierbij in de kleedkamer blijven.

Hovocubo pakte de draad weer op, vastberaden om niet voor niets naar Vlissingen te zijn gekomen. De heen reis had al vier en een half uur geduurd door chaos op de Nederlandse snelwegen dus de ploeg was gedreven om resultaat te halen. Ontzettend veel druk werd op het doel van Youssef Ben Selam gegeven en keer op keer werd de bal van de doellijn gehaald. Het geluk zat niet mee. Aan de andere kant was Dave Stet alert bij de counters van de thuisploeg.

Toch valt er opnieuw een rode kaart wanneer een doorgebroken speler door Mats Velseboer zeer licht wordt getoucheerd en desbetreffende speler veel te makkelijk naar de grond gaat. Een schot van Amir Molkârâi gaat er uiteindelijk in en wanneer Zakaria Amrani in de laatste minuten als vijfde veldspeler aansluit resulteert dit op de gelijkmaker van Lahcen Bouyouzan na assist van Appie Attahiri.

Gezien het spelbeeld had Hovocubo als winnaar het veld moeten verlaten, maar door (discutabele) scheidsrechterlijke beslissingen en daarbij de gepaarde nodige kaarten is er wezenlijk verloren.

Positief nieuws is de opbrengst van ruim € 800,- ten behoeve van de slachtoffers in de Molukken.