BE ’79 meldt zich in de top na winst op Fermonia Boys

0 0
Leestijd:2 Minuten, 47 Seconden

Zaalvoetbalvereniging BE ’79 klimt langzaam aan naar de top van de Eerste Divisie B, na de 7-2 overwinning op Fermonia Boys van afgelopen vrijdag staat de ploeg uit Berkel-Enschot momenteel op de tweede positie. Al moet gezegd worden dat de top 6 wel heel dicht bij elkaar staat. Met 13 punten uit zeven wedstrijden bezet BE ´79 momenteel de tweede plaats.

z.v.v. BE ’79

Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, Nelson de Kok bediende Soufiane Allach die vervolgens met links uithaalde, 1-0. Niet veel later was het alweer gelijk, onoplettendheid in de verdediging werd direct afgestraft, 1-1. Aan beide kanten waren er kansen op de voorsprong maar doelman Dennis Kapteijns voorkwam een achterstand terwijl aan de andere kant een vrije trap van Mohamed Marouane op de paal belande. Het was BE ’79 dat opnieuw op voorsprong kwam. Een doelpunt met een hoog vv Helvoirt aandeel, Rico de Laat vond met een prima lange pass Nick van De Bruggen, hij ronde het vervolgens magistraal af met een lobje over de doelman, 2-1. De voorsprong had voor rust nog veel hoger groter moeten zijn, kort voor rust was het eerst Luca Farci die leek te scoren, maar zijn punter werd op onnavolgbare wijze door de Fermonia doelman gekeerd. En niet veel later was er opnieuw een redding op een inzet van Mohamed Marouane. Fermonia kreeg nog de grootste kans op een doelpunt, in de laatste minuut voor rust was een snelle counter en drie(!) Fermonia speler gingen alleen op doelman Kapteijns, op onverklaarbare wijze werd er naast geschoten!

Fermonia Boys kwam explosief uit de startblokken in de tweede helft, na één minuut was het aanvoerder Taoufik Chadli die zijn inzet via de paal terug het held in zag komen. En nog geen dertig seconden later was het opnieuw Taoufik Chadli die de paal trof. BE ’79 kwam goed weg en was zelf wel doeltreffend. Soufiane Allach onderschepte de bal en haalde uit, onhoudbaar verdween de bal in de kruising, 3-1. Vanaf de aftrap kwamen de gasten alweer terug in de wedstrijd, dit keer was het wel raak voor Taoufik Chadli, hij schoot onhoudbaar in het dak van het doel, 3-2. In een heerlijke fase was even later de thuisploeg die de marge van twee herstelde. Een één tweetje tussen Mohamed Marouane en Piet Adams werd door Mohamed Marouane strak en hard via de binnenkant van de paal binnen geschoten. Fermonia voerde de druk op maar verdedigend gaf BE ’79 niet veel weg.

Vijf minuten voor tijd leek BE ’79 de wedstrijd te beslissen, Luca Farci zette Mohamed Marouane vrij voor de doelman, met een stiftje bracht hij de stand op 5-2. Fermonia Boys probeerde nog iets te forceren, met meespelende doelman voerde ze de druk op. Tot twee keer toe verdween de bal net voorlangs en bleef de thuisploeg overeind. BE ’79 kwam verder niet in gevaar en kwam zelfs nog tot twee doelpunten. Eerst was het aanvoerder Piet Adams die via Dennis Kapteijns en Mohamed Marouane scoorde en het slotakkoord was voor Nelson de Kok, op aangeven van doelman Dennis Kapteijns kon hij de bal in een leeg doel schieten en de eindstand bepalen op 7-2.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE ’79 opnieuw een thuiswedstrijd. Het Rotterdamse Salaam is de tegenstander in sporthal ’t Ruiven.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P