Zwak ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 laat zich verrassen door getergd Drs. Vijfje

0 0
Leestijd:2 Minuten, 11 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond hun eerste competitie nederlaag opgelopen. In Sporthal de Schelp was een sterk spelend Drs. Vijfje met 2-3 te sterk.

Vooraf waren de Urkers nog ongeslagen in de Topklasse F. De eerste zeven duels werden winnend afgesloten en het vertrouwen was groot bij de koploper van de Topklasse F. Toch wist men bij de Kof 1 vooraf dat het een moeilijk verhaal zou worden om alle wedstrijden dit seizoen te winnen, immers een nederlaag zoals afgelopen vrijdag zit in een klein hoekje.

Hendrik Brands  ZVV Urk

Dat de eerste nederlaag afgelopen vrijdag al kwam, hadden de Urkers misschien ook weer niet van te voren voorspeld. Immers het Groningse Vijfje kende een zwakke serie van enkele nederlagen op rij, maar had wel de eerste twee competitieduels gewonnen van SV Bedum (4-9) en ZVV Reuz (6-0) Het was een waarschuwing wie pas na afloop doordrong.

Sterk
In de beginfase was de thuisploeg de bovenliggende partij. Via twee treffers van Kees de Boer kwamen de Urkers op een 2-0 voorsprong. Het leek een mooie avond te worden in Sporthal de Schelp, totdat vlak voor rust Drs. Vijfje terugkwam in de wedstrijd. Een ongelukkige situatie voor het doel van keeper Willem de Borst zorgde ervoor dat Jeroen Schumer via enkele Urker-benen doelman De Borst op het verkeerde been zette en de 2-1 liet aantekenen.

Creëren
Opeens waren de bezoekers weer terug in de wedstrijd, wat tot dan toe weinig kansen creëerde. Geduldig wachtte Drs. Vijfje haar kansen af, zodat ook na rust de bezoekers in de omschakeling gevaarlijk bleven. Het geduldige en geconcentreerde spel aan de kant van Vijfje werd beloond toen men in de vlak na rust de 2-2 liet aantekenen.

Gaandeweg de tweede helft probeerde De Kof 1 weer op voorsprong te komen, maar de Urkers creëerden simpelweg te weinig kansen om echt continue gevaarlijk te zijn. Ook moet gezegd worden dat de keeper van Drs. Vijfje een hele goede wedstrijd keepte en veel Urker-kansen onschadelijk maakte.

In de slotfase kregen Jelbert Loosman en Jan Kramer nog enkele goede kansen, maar de lat en de keeper van Vijfje bleken een sta-in-de-weg de gehele avond. Met nog twee minuten op de klok kwamen de Groningers op een 2-3 voorsprong, nadat er achterin teveel ruimte lag, waardoor een Groningse-counter succesvol afgerond kon worden. In de laatste minuten werd er nog een geprobeerd met een meespelende keeper een gelijkspel te forceren, maar de Groningers hielden stand en kon met drie punten in de pocket naar de McDonald’s in Joure.