Boeiende derby in handen van de reserves van Hovocubo (incl. VIDEO’S)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

De enige wedstrijd van niveau die er toe deed afgelopen weekend in Hoorn en omstreken. De ‘Hoorn-Zwaagse’ derby. Eerder aangegeven, twee bevriende clubs die het goed doen samen. Zvv Zwaag die altijd speelt met een grote ‘tint’ Hovocubo: Elle Mol (ooit bij Hovocubo 1 onder de lat gestaan begin deze eeuw), Boyd Bartele (aantal jaar geleden (selectie)lid van Hovocubo), Youri Akkerman (zijn vader Tjerk ooit groots balvirtuoos bij Hovocubo 1), Casper van Beek (jeugd doorlopen bij Hovocubo), Stacey Majoor (van huis uit opgegroeid bij Hovocubo) en Matthijs Broerse (in de voetsporen van zijn vader enorm veel betekend voor Hovocubo in het verleden).

Hovocubo

Daarnaast heeft Hovocubaan en aanvoerder van het huidige Hovocubo 2 een aantal jaar geleden een uitstapje gemaakt naar het eerste van zvv Zwaag. Twee clubs die regelmatig in de derde helft of bij een feestje in de stad zij-aan-zij met elkaar kunnen proosten. Na de 5-1 overwinning vorige week op Futsal Club De Heuvelrug zou dit op papier een zwaardere pot zijn. Ondanks de vriendschap buiten de lijnen is de prestige binnen de lijnen erg groot.

De aftrap is amper genomen en het is uit een zeer bekeken pass van Issam el Bakkali dat Richard Meijer zijn voormalige doelman Elle Mol kansloos maakt bij zijn inzet. Een vroege voorsprong voor de mannen van Raoul Polnaja. De wedstrijd gaat echter enorm gelijk op. want beide teams krijgen genoeg mogelijkheden en kansen en het scoreverloop is erg aan elkaar gewaagd. De speler die in het verleden voor ’t Veerhuys en Marlène uit kwam, Youri Akkerman, maakt na een simpele passeer-actie daarna de gelijkmaker. Wanneer daarna Dave Beerepoot zich boven op Robin Meijer gaat hangen die in doelrijke positie staat mag Issam el Bakkali vanaf de stip aanleggen en brengt Hovo wederom op voorsprong. Maar Beerepoot maakt daarna zijn fout goed door uit een counter een afstandsschot op het doel van Tjerk Thuring af te voeren en de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen. En zo gaan beide ploegen rusten.

In de tweede helft is het speelbeeld niet veel anders: De twee ploegen scoren om en om en de wedstrijd blijft spannend tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Menick. Doelpuntenmakers in de tweede helft: Kevin Weevers, Robin Meijer, Richard Meijer, Youri Akkerman en Issam el Bakkali.

Hovocubo 2 bezet samen met VIOS’79 en asv Lebo 2 de top drie van deze competitie. Volgende week speelt het uit in Tuitjenhorn tegen de Ruif. De eerste thuiswedstrijd voor de mannen van Raoul Polnaja is op 5 oktober om 22.00 uur tegen Annour in Sporthal De Opgang.