Debutant maakt indruk en Futsal Marum bij laatste 8

0 0
Leestijd:2 Minuten, 1 Seconden

Het debuut van Jordy Kailie bij Futsal Marum ging niet onopgemerkt voorbij. Met zijn roots in Siera Leone en in een bezit van een Belgisch paspoort, is hij een verrassende en opvallende verschijning bij de bescheiden topklasser uit Marum. De 4-6 overwinning tegen en bij Futsal Dragten was dan ook voor een groot deel aan deze dribbelaar te danken. Hij scoorde vier keer en bracht Futsal Marum daarmee in de kwartfinale van de Noordelijke Beker.

Futsal Marum

In de eerste tien minuten hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Futsal Dragten mocht het spel maken en Marum loerde op de counter. Na tien minuten was het dan zover toen Kailie er op rechts vandoor ging en doeltreffend was: 0-1. Niet lang voor rust was het Joel Wagenaar -teamgenoot van Kailie op het veld bij Drachtster Boys-die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Na de rust was het vooral Futsal Marum dat kon domineren, zonder groots te spelen. Na een strakke uitgooi van doelman Menno Snip van Futsal Marum controleerde Kailie en scoorde zijn tweede van de avond: 1-2. De 1-3 was in zoverre bezienswaardig omdat technicus Erwin Bandringa een steekbal in de ruimte gaf, zich direct omdraaide en op de bank ging zitten en terwijl hij dat deed niet zag dat Kailie zijn derde doelpunt maakte: 1-3. Toen vervolgens Kailie een puntgave assist gaf op Daniel Dongstra (1-4) leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Groningers.

Vanaf dat moment veranderde het beeld van de wedstrijd. Futsal Dragten ging met Marco Braaksma als meevoetballende keeper spelen. Futsal Marum probeerde hoog druk te zetten maar deed dat niet goed genoeg waardoor de thuisclub terugkwam naar uiteindelijk 4-5. Dat vijfde doelpunt kwam overigens weer op naam van Kailie die daarmee zijn debuut opluisterde met vier doelpunten.

In de slotfase schoot Bandringa van binnenkant paal naar binnenkant paal, maar de scheidsrechter gaf na twijfel geen doelpunt en was Futsal Dragten nog dicht bij de gelijkmaker maar ook in dit geval werkte de scheidsrechter niet mee. Aanvoerder Marc Boonstra, terug van een blessure, maakte aan alle onzekerheid een einde toen hij van grote afstand de bal in het lege doel deponeerde: 4-6.

Futsal Marum naar de laatste acht in de Beker samen met Reuz 1&2, Exstudiantes, Urk, Real Camaradas, Hoogeveen en LTC.

Aanstaande vrijdag wordt de Topklasse F hervat met een thuiswedstrijd tegen Futsal Delfzijl!