0 0
Leestijd:2 Minuten, 9 Seconden

Kaunas, Litouwen – Barry de Wit beleeft vandaag zijn debuut in de UEFA Futsal Champions League. De 23- jarige sluitpost neemt de plaats in van Dave Stet, die tegen de Engelse landskampioen rust krijgt. “Dit is natuurlijk supermooi.” Aan motivatie geen gebrek bij de Oranje-klant. Inmiddels is De Wit al in bezit van zijn eerste haasje. Een wedstrijd in Europa’s sterkste clubcompetitie zat er tot op heden nog niet in. Onder toeziend oog van zijn meegereisde ouders zal De Wit zijn eerste minuten maken op de houten vloer van de Jonavos Sporto Arena.

Hovocubo

“Ik vind het bijzonder dat mijn ouders er zijn. Het is hun eerste buitenlandse zaalvoetbalreis. Wat dat betreft ben ik al meer ervaren”, lacht de doelman. De reis kende wat hobbels voor het stel. “Door een vertraging op Schiphol misten ze hun aansluiting in het Poolse Warschau. Uiteindelijk zijn ze via hoofdstad Vilnius per taxi vervoerd naar ons hotel in Kaunas, toch zo’n negentig kilometer verderop. Wat dat betreft hebben ze al een halve wereldreis achter de rug.”

De zaalvoetbalreis van De Wit richting Litouwen is al veel eerder gestart. Via het Heerhugowaardse FC Marléne, koos De Wit de wijk naar het Hoornse HV/ Veerhuys. Daar groeide hij uit tot de beste doelman van de Eredivisie. Reden voor De Wit om te kiezen voor Hovocubo. Hij heeft het er goed. “De sfeer in het team is goed, het niveau van de trainingen en wedstrijden is top. Ik leer veel en heb goed contact met de spelers en het team er omheen. Dat ik nu ga debuteren in Europa maakt het alleen nog maar extra mooi.”

Zenuwachtig is hij niet, licht gespannen wel. “Ik hoorde het gisteren van de trainer. Natuurlijk geeft dat een speciaal gevoel. Ik kijk er vooral heel erg naar uit.”

Ploeggenoot Dave Stet wenste hem direct succes. “Dat geeft aan hoe goed de teamspirit bij Hovocubo is. Dave en ik willen elkaar beter maken. We gunnen elkaar wat, maar willen elkaar ook scherp houden. Natuurlijk wil je spelen, maar je hoopt ook dat de ander het goed doet tijdens de wedstrijden. Dave staat er ook zo in, dus er is ook geen gedoe onderling. Samen hebben we één doel; doorgaan in Europa. Ik ga er alles aan doen”

De wedstrijd tegen Reading F.C. start om 16.30 uur plaatselijke tijd in de Jonavos Sporto Arena. In Nederland is het dan een uur eerder (15.30 uur). Voor Barry de Wit en zijn ouders het startpunt van een nieuwe episode van hun Europese avontuur. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijk moment.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0