Hovocubo boekt grootste Europese zege ooit (incl. VIDEO’S)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 58 Seconden

Jonava, Litouwen “We hebben vijfenzestig keer op doel geschoten, toch?” Aanvoerder Amir Molkarai vraagt het nog maar eens. Als zijn vraag wordt bevestigd, klinkt het zelfverzekerd: “In dat opzicht vallen die twaalf doelpunten nog wel mee, hé? Dat moet de volgende dus beter.” Nee, tevredenheid is uit den boze bij de landskampioen. En dat terwijl de grootste Europese zege ooit is behaald.  “Natuurlijk, lekker dat we de eerste wedstrijd winnen. Op papier is de uitslag mooi. En we zijn wel blij, hoor. Een goed begin van het toernooi is belangrijk. Maar we moeten echt niet denken dat we er al zijn.”

Hovocubo

Het is nog maar de vraag of het imponerende aantal van twaalf doelpunten nog eens gehaald wordt. Europees debutant S.S. Murata laat zien dat het niveau in San Marino nog ver verwijderd is van de standaard van de vaderlandse Eredivisie. Het dwergstaatje heeft een kampioen die met veel strijd en passie speelt, maar tegen Hovocubo is er geen houden aan.

Vanaf de eerste minuut wordt S.S. Murata met de rug tegen de muur gedrukt en lijkt het op papier thuis spelende Hovocubo verrast door de vele ruimte die het krijgt. Een ware belegering volgt. Murata’s sluitpost Mattia Protti laat zien over goede reflexen te beschikken. Toch moet de doelman al na vier minuten capituleren. Molkarai opent het Litouwse bal door kiezelhard binnen de schieten: 1-0.

Waar het spervuur aan Hoornse zijde aanhoudt, zijn het de San Marinese juichkreten die de nagenoeg lege sporthal vervolgens vullen. Een trap van doelman Dave Stet belandt via de rug van Thomas Felici pardoes in het Hoornse doel. Hovocubo gaat onverdroten door met aanvallen. Uiteindelijk is het Lachsen Bouyouzan die zijn eerste treffer in een officieel duel voor Hovocubo mag vieren: 2-1. De treffer is de opmaat naar de monsterzege. Nadat Youssef Makraou van dichtbij de 3-1 binnen schiet is alle hoop verloren voor S.S. Murata. Met een ruststand van 5-1 worden de krachtverhoudingen op de vloer amper weergegeven. Hovocubo is een flinke maat te groot voor de trots van San Marino.

Vlak na de zoemer voor de tweede helft mag de Litouwse speaker van dienst opnieuw aan de slag. Terwijl het publiek nog maar net is gaan zitten, verlaat Bouyouzan alweer juichend het doelgebied van S.S. Murata: 6-1.

Hovocubo gaat op zoek naar meer doelpunten, wellicht dat deze in een latere fase van het toernooi beslissend kunnen zijn. Debutanten Kevin Tromp en Mukthar Suleiman voelen zich snel thuis op het snelle plankier. Suleiman luistert zijn eerste optreden in de Champions zelfs op met een doelpunt. Als hij even later de bal slim over Protti heen wipt, gaat de keeper in de fout. De opzettelijke handsbal buiten de cirkel wordt gedecideerd met rood bestraft.

Als Faisal Mellah en Zakaria Amrani op het scoreformulier komen en Yoshua St. Juste zijn tweede van de middag maakt, telt de selectie van Hovocubo inmiddels acht doelpuntenmakers in de Champions League. St. Juste, gekroond tot beste speler van de Eredivisie, behoudt vooral zijn Groningse nuchterheid. “Dit is niet de weerstand die je doorgaans tegenkomt in Europa. Mooi, die overwinning. Maar het toernooi begint voor ons morgen pas echt. Dan staan we tegenover de Engelse kampioen Reading F.C.”

Hovocubo- S.S. Murata: 12-2 (5-1). Molkarai 1-0, Felici 1-1, Bouyouzan 2-1, Makraou 3-1, St. Juste 4-1, Mossaoui 5-1, Bouyouzan 6-1, Makraou 7-1, Suleiman 8-1, St. Juste 9-1, Amrani 10-1, Mellah 11-1, Mossaoui 12-1 en Albani 12-2.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P