0 0
Leestijd:1 Minuten, 0 Seconden

Na een uiterst spannende finale heeft White Stones het verblijf in de Eredivisie weten te verlengen. Nadat de wedstrijd in 1-1 eindigde won de ploeg uit Egmond aan Zee na strafschoppen van Texel ’94.

BRON: Eredivisie Zaalvoetbal

White Stones promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en kende een zwaar seizoen. Uiteindelijk werd een plek in de nacompetitie veilig gesteld. Hierin moest, na het terugtrekken van ZVV Eindhoven, nog met zes ploegen worden afgerekend. Het ging niet vanzelf, maar de lange weg is succesvol afgelegd. In Sporthal de Opperdam (Volendam) waren de twee finalisten aan elkaar gewaagd. Texel doelman Alexander Smit bewees zijn ploeg meermaals een goede dienst door Egmonds gevaar onschadelijk te maken, maar ook Mike Wesselink bleek een behoorlijke sta-in-de-weg. Na 33 minuten liet Huib Sprenkeling het publiek uit Egmond aan Zee juichen. Lang kon er niet van deze voorsprong worden genoten. Nog geen anderhalve minuut later schoot Stijn Arends de Eilandbewoners langszij.

Omdat beide doelmannen ook in de verlening een ruime voldoende haalde moest de winnaar door strafschoppen bepaald worden. White Stones kwam als winnaar uit de strijd. โ€˜Dit is waanzinnig. Het was moeilijk, maar fantastischโ€™, jubelde Geert Bruin, die de beslissende penalty scoorde, na afloop.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0