Eén goal blijkt genoeg voor overwinning Drachtster Boys

0 0
Leestijd:4 Minuten, 7 Seconden

Vrijdag 3 november jl. werd in Amsterdam de wedstrijd tussen Os Lusitanos en Drachtster Boys gespeeld. Os Lusitanos kende een wisselende competitiestart en stond op de negende plaats op de ranglijst. Drachtster Boys begon zeer voortvarend, maar haalde slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden. Zij stond voorafgaand op de vierde plek.

Drachtster Boys  Drachtster Boys

Nadat er om 20:40 uur afgetrapt werd, nam Drachtster Boys gelijk het initiatief in balbezit. Os Lusitanos zakte in en was uit op de counter. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de vrouwen uit Drachten, maar doelpogingen van Anita Vellema en Rianne Mulder werden geblokt door Petra Verbeek. Aan de andere kant redde Kim Schapelhouman op de inzet van Nadia Amozlouf. Het spel verplaatste zich snel van de ene naar de andere kant, maar voor grootse kansen zorgde dit niet. Bij de kleine kansen die wel werden gecreëerd was zichtbaar dat het vizier nog niet op scherp stond. Aan de ene kant ging een afstandsschot van Esther van Toledo net naast en ditzelfde gold voor een inzet van Sharday Pattinasarany.

Halverwege de eerste helft leverde een goede 1:2 tussen Rianne Mulder en Tjitske Sikma een mogelijkheid op voor Mulder. Vanaf de zijkant was haar inzet niet krachtig genoeg om keepster Soraija Wong-a-Liem te passeren. De thuisploeg moest het hebben van individuele acties om het de Drachtster verdediging moeilijk te maken, maar telkens zat er wel een voet of lichaam tussen als zij op het doel wilden schieten. Drachtster Boys was op zoek naar het gaatje in de verdediging door de combinatie op te zoeken. Het onrustige spel aan beide kanten zorgde er echter voor dat de organisatie niet altijd goed stond.

Het leek erop dat de ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand, nadat pogingen van Lotte Donath en Esra van der Heide niet tussen de palen werden geschoten. Met nog 50 seconden op de klok trok Drachtster Boys echter toch de voorsprong nog naar zich toe. Een 1:2 tussen Esther van Toledo en Lotte Donath werd door laatstgenoemde hard in de kruising gepunterd; 0-1.

Het wedstrijdbeeld veranderde na rust niet veel. Er was weinig rust in het spel en op een kans aan de ene kant volgde vrijwel altijd een kans aan de andere kant. Drachtster Boys, dat meestal de organisatie goed heeft staan en vanuit daar de aanval opzoekt, kon de rust niet vinden en ging mee in het onvoorspelbare spel van de thuisploeg.

De eerste grote kansen na rust waren wel voor Drachtster Boys. Soraija Wong-a-Liem kon een aantal keer goed redden. Ook in de counter werden de Drachtster vrouwen een aantal keer gevaarlijk, maar deze werden slordig uitgespeeld door teveel verkeerde keuzes. Drachtster Boys miste teveel kansen en dit gaf Os Lusitanos geloof in een goede afloop. Het begon de druk op te voeren en kreeg steeds meer kansen. Kim Schapelhouman moest veelvuldig in actie komen op onder andere inzetten van Michelle Playfair en Bouchra Moudou. Ook ging een grote kans van Latoya Mitchell ternauwernood voorlangs.

Halverwege de tweede helft leek de Drachtster verdediging geklopt. Na een goede combinatie tussen Latoya Mitchell en Petra Verbeek kwam de bal vrij voor het doel terecht bij Bouchra Moudou. Een knappe reflex van Schapelhouman zorgde echter voor redding. Niet veel later zag Monique van der Rijst een schot op de paal belandden.

Drachtster Boys bleef op voorsprong staan, maar had dit voornamelijk te danken aan de zeer goed keepende Schapelhouman. Os Lusitanos zette goed druk en speelde veel op de helft van de gasten. Dit gaf aan de andere kant ook gelegenheid om in de counter naar een gaatje te zoeken. Drachtster Boys was conditioneel sterker en kon in de slotfase nog een aantal keer gevaarlijk worden. Een schot van Tjitske Sikma werd overgetikt en ook Esther van Toledo kwam er gevaarlijk uit, maar stond er helemaal alleen voor. Diezelfde van Toledo bracht met een prachtige steekpass niet veel later Sikma in gelegenheid, maar van dichtbij schoot zij naast.

Op een mooie plek mocht van Toledo een vrije trap nemen, maar deze poging werd van de lijn gehaald. In de laatste minuut waren de kansen nog voor de thuisploeg. Een gevaarlijke kans werd door Nadia Amozlouf voorlangs geschoten en ook het schot van Latoya Mitchell was niet goed genoeg om er nog een punt uit te slepen.

Een spannende wedstrijd waarin erg veel gebeurde, zorgde dus voor een 0-1 overwinning voor Drachtster Boys.

Volgende week krijgt Drachtster Boys Pro Futsal Club uit Apeldoorn op bezoek. Voor Os Lusitanos staat de thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden op het programma.