0 0
Leestijd:1 Minuten, 32 Seconden

Geen Jeugd Olympische Spelen, maar wel een waardige afsluiting van het kwalificatietoernooi. De Nederlandse zaaltalenten onder 18 jaar walsten zaterdag in het slotduel over Azerbeidzjan heen: 7-0.

KNVB Media

Beide ploegen maakten voor een aanvang van de wedstrijd geen kans meer op een ticket voor de Jeugd Olympische Spelen die in 2018 in het Argentijnse Buenos Aires plaatsvinden. Nederland verloor eerder in het kwalificatietoernooi van Rusland en Slowakije en was daardoor uitgeschakeld.

Toch was het de ploeg van coach Hjalmar Hoekema er alles aan gelegen om het vierlandentoernooi in het Slowaakse Piestany op een positieve manier af te sluiten. Dat lukte, want Oranje liet op de slotdag geen spaan heel van de Azerbeidzjanen. Bij rust had Nederland al een voorsprong van 3-0 te pakken en die werd in het tweede deel uitgebreid naar 7-0. Kaj de Rooij en Colin Kramp maakten beide twee treffers.

KNVB-coach Hjalmar Hoekema – Foto: KNVB Media

Eerste internationale zege

“De eerste overwinning in een internationale wedstrijd van Oranje Onder 18”, jubelde coach Hoekema na afloop. Hij zag zijn spelers de overwinning uitgebreid vieren. “Terecht. We hebben met hard werken achterin de nul kunnen houden en hebben zelf voldoende kansen gecreëerd. Met een aantal goede goals tot gevolg.”

Na Rusland en Slowakije trof Oranje in Azerbeidzjan de minste tegenstander van het Jeugd Olympisch kwalificatietoernooi. “Toch moet je deze wedstrijden eerst maar eens zien te winnen. Door hard te werken is dat ons gelukt. Dit kwalificatietoernooi heeft ons veel opgeleverd voor de nabije toekomst. Hier kunnen en moeten we mee verder”, aldus Hoekema.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland – Azerbeidzjan 7-0 (3-0).

Scoreverloop:
Kaj de Rooij 1-0; Fehim Begovic 2-0; Adnane El Tarrahi 3-0; Tim Taylor 4-0; Colin Kramp 5-0; Colin Kramp 6-0; Kaj de Rooij 7-0.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0