Eerste zaalhaasje voor Barry de Wit (HV/Veerhuys)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 19 Seconden

Zaalvoetballer Barry de Wit houdt bijzondere herinneringen over aan het vierlandentoernooi in China. De sluitpost van HV Veerhuys maakte in Oranjes wedstrijd tegen Kroatië (0-0) zijn Oranjedebuut. Na afloop van zijn eerste interland ontving hij uit handen van operationeel manager Hans Schelling het zogeheten haasje. Daarmee is hij de eerste zaalvoetbalinternational die dit bijzondere aandenken aan zijn eerste Oranje-optreden ontvangt.

KNVB Media  KNVB Media

Bij het Nederlands elftal is het al sinds jaar en dag traditie – en sinds deze zomer ook bij de OranjeLeeuwinnen – bij je debuut als A-international ontvang je het befaamde haasje. Hans Schelling: “Het is fantastisch dat deze traditie ook in de zaal wordt doorgetrokken. Je Oranjedebuut, of dat nu op het veld of in de zaal is, is voor iedereen een indrukwekkende en bijzondere gebeurtenis. Dat vergeet je nooit meer. Het haasje is een tastbare herinnering aan deze eerste speelminuten.

Alsnog een haasje

Ook bondscoach Max Tjaden en assistent-bondscoach Hjalmar Hoekema ontvingen in China het zogeheten haasje. En het is de bedoeling dat alle (ex-)zaalvoetbalinternationals alsnog hun haasje krijgen. Schelling: “Het zaalvoetbal telt 284 internationals en we zullen niet van al die spelers en speelsters adresgegevens hebben. Dus heb je speelminuten gemaakt in het Nederlands zaalvoetbalteam, meld je bij de KNVB.”

Bijzondere onderscheiding

Het speldje, dat vanaf nu dus aan alle debuterende A-internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Op dit moment zijn er ruim 760 (mannelijke) veldvoetballers die zo’n haasje hebben gekregen. In de zomer kwamen daar ruim 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen bij.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P