FC Brasil’77 overtuigend winterkampioen!

0 0
Leestijd:3 Minuten, 1 Seconden

De grote vraag voor het publiek was zou Brasil’77 zich herstellen van de zeperd van afgelopen week? Nou, het antwoord op die vraag kwam al snel. Brasil’77 liet direct zien dat er geleerd was van de nederlaag. Ze startten wel met hoge druk, maar er werd weer met een visie gevoetbald en niet alleen gerend. Zo werd het na 5 minuten, met een slijtende paas van Alex Tempels, door Ron Prinsen, met een mooie punter, de stand op 1-0 gezet.

Stan Egging  FC Brasil’77

Brasil bleef hierna uiterst geconcentreerd voetballen met als resultaat dat Roel Gebbinck na 9 minuten, uit een vrije trap, na een gemene overtre ding die zeker goed was geweest voor een gele kaart, de stand op 2-0 bracht. Brasil’77 had de wedstrijd totaal onder controle dit werd met nog 5 minuten op de klok nogmaals duidelijk toen Jeffrey Megens een schot van Pim Olthuis van richting wist te veranderen en zo de 3-0 op het scorebord wist te zetten. De wedstrijd leek reeds gelopen totdat Walk inn Boys door een onachtzaamheid in de verdediging de ruststand 3-1 op het bord wist te zetten.

Brasil’77 startte de 2e helft met rustig wachtend op de kansen die er zeker zouden komen. Maar ze waren nog steeds de bovenliggende partij. Walk inn Boys bleek niet bij machte om de wedstrijd te kantelen. Na 10 minuten wist de goed spelende Jeffrey Megens dan ook zijn 2e doelpunt van de avond te maken 4-1. Nog geen minuut later wist Walk inn Boys, weer door een onoplettendheid in de verdediging, uit een vrije trap, die in eerste instantie nog door Marco Olthuis werd gekeerd te scoren 4-2. Maar in dezelfde minuut wist Jeffrey Megens zijn derde van de avond met ook een punter achter de keeper van Walk inn Boys te krijgen. 5-2.

Een zwaar gefrustreerd Walk inn Boys werd erg onvriendelijk en er werden veel overtredingen gemaakt, Dat resulteerde in de 16e minuut tot 2 gele kaarten een aan Walk inn Boys zijde en Pim Olthuis aan Brasil zijde. Zo stonden de ploegen 2 minuten lang met 3 spelers op het veld. Direct nadat de teams weer compleet waren wist opnieuw Jeffrey Megens de stand op 6-2 te brengen,maar de scheids dacht daar anders over en keurde deze zuivere treffer om onduidelijke reden af zodat het bij 5-2 bleef. Brasil speelde de wedstrijd als een echte Herbstmeister professioneel uit en wist zelfs met een ontzettend mooie aanval die, door Roel Gebbinck werd ingezet, en na een overstap van Roel Wilbrink, door Pim Olthuis werd gescoord de terechte uitslag van 6-2 op het scorebord te zetten.

En de avond werd nog beter toen na de wedstrijd bleek dat nummer twee van de ranglijst verloren had. Zo werden we Winterkampioen met 8 punten voorsprong op nummer 2. Wie had dit verwacht aan het begin van het seizoen. We hopen dan ook dat dit de tweede helft van de competitie zo blijft want dan komt de eerste divisie wel echt in beeld. Wat toch een topprestatie zou zijn.