Het blijft spannend aan de (sub)top van de Eredivisie Vrouwen zaal

0 0
Leestijd:1 Minuten, 58 Seconden

Vrijdag jl. stonden er weer enkele interessante ontmoetingen op het programma van de Eredivisie Vrouwen zaal. Over het algemeen waren er qua resultaten niet echte verrassingen te noemen (alle teams bleven op dezelfde plek staan), op het gelijkspel van FC Gelre tegen Drachtster Boys misschien na dan. Zoals in de voorbeschouwing al was genoemd was Pernis deze speeldag vrij.

Paul van der Molen

Reiger Boys (7) moest het opnemen tegen Nieuw Roden (2). Na een 1-1 ruststand leek het er lang op dat dit ook de eindstand zou worden, maar in de 35ste en 37ste minuut sloeg Nieuw Roden alsnog toe en boekte hiermee dan ook een belangrijke 1-3 overwinning, waardoor ze qua punten op gelijke hoogte komen met Pernis, echter met een wedstrijd meer gespeeld.

Hovocubo (8) kreeg Zuidoost United (3) op bezoek. De bezoekers wisten het verlies van vorige week enigszins weg te werken door een 3-5 overwinning te boeken. Een gehavend Hovocubo dus wederom met lege handen, waardoor de aspiraties om de play-offs te halen voorlopig in de koelkast kunnen.

FC Gelre (4) was dus gastvrouw voor de wedstrijd tegen Drachtster Boys (5). Drachtster Boys, dat dit seizoen –na het wegvallen van Os Lusitanos– de grootste opponent leek te zijn voor Pernis, verspeelde een 1-4 voorsprong en kwam zelfs met 5-4 achter te staan. Drachtster Boys scoorde vrij snel de gelijkmaker en in de laatste drie minuten kregen beide teams nog kansen om de winst binnen te halen, maar de 5-5 werd uiteindelijk tevens de eindstand.

De dames van Drs. Vijfje (6) mochten aantreden tegen rode lantaarndrager Team Alkmaar (11). De gasten wisten een verrassende 0-2 voorsprong te nemen, maar hierna herstelde het gehavende Drs. Vijfje zich goed en werd er een ruststand van 2-2 genoteerd. In de tweede helft een effectiever Drs. Vijfje, dat een belangrijke 6-3 overwinning wist te boeken en qua punten op gelijke hoogte komt met Drachtster Boys, echter met een slechter doelsaldo.

Tenslotte was er de wedstrijd AVANTI (10) versus Pro Futsal Club (9). AVANTI dat met veel strijd en inzet het menig tegenstander moeilijk kan maken, moest ook nu weer accepteren dat er geen punten werden behaald tegen het wisselvallige Pro Futsal Club uit Apeldoorn. Hierdoor heeft Pro Futsal Club weer zicht op de zevende plaats, als het de inhaalwedstrijd winnend weet af te sluiten.