FC Eindhoven verliest enerverende wedstrijd tegen GSV Watergras nipt

0 0
Leestijd:2 Minuten, 7 Seconden

FC Eindhoven en GSV Watergras speelden zaterdag in Sporthal de Mammoet een uiterst vermakelijke wedstrijd. In een wedstrijd waarin beide ploegen ieder één helft wisten te domineren, trok FC Eindhoven met 7-6 aan het kortste eind. Door het puntverlies in Gouda komt de concurrentie voor de play-off plaatsen weer wat dichterbij.

FC Eindhoven  FC Eindhoven

Attractief en sprankelend voetbal
Zaterdagavond werd in een uitverkochte sporthal de Mammoet door beide ploegen gedaan aan klantenbinding. In een vermakelijke aanvangsfase werd er door de Blauw-Witten vanaf de aftrap fris en attractief spel ten toon gespreid.  Al vroeg zette Saadouni de Blauw-Witten op een 0-1 voorsprong, ware het niet dat de dienstdoende arbiters reeds op de fluit hadden geblazen in verband met een overtreding. Niet minder getreurd, Charraoui wist dit buitenkansje evengoed feilloos om te zetten in de 0-1 voorsprong voor de Blauw-Witten.

Na drie minuten lag de bal er wederom in. Ditmaal was Saadouni het eindstation en kwam zijn treffer wél in de boeken. Een slimme vrije trap van Charraoui liet de bal bij de tweede paal belanden, waar Saadouni zich slim had verschanst. Nadat GSV Watergras de marge weer had teruggebracht op één, liet man-in-vorm Martinus zijn klasse zien. Vanaf links stuurde hij met een prachtige actie zijn persoonlijke tegenstander het bos in en schoot hij kiezelhard in de rechterkruising. In de daaropvolgende periode wist GSV Watergras wat terug te doen met een doelpunt als resultaat. Een eigen doelpunt van de formatie uit Gouda zorgde ervoor dat FC Eindhoven alsnog met een marge van twee de kleedkamers kon opzoeken.

Totaal ander spelbeeld
De periode na de rust was duidelijk voor GSV Watergras. Met veel strijd wist de formatie uit Gouda veel druk te zetten op de defensie van FC Eindhoven. Binnen zes minuten was de 2-4 achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong. Nadat GSV nogmaals het net had weten te vinden was voor coach Vogels de maat vol. Zijn ploeg werd afgetroefd en dat was niet nodig. Vogels besloot dat een vijfde veldspeler zijn opwachting mocht maken. Dit had direct effect. Van den Eijnden wist van de overtalsituatie gebruik te maken en vond vanaf links het net. Net toen de Blauw-Witten door wilde drukken wist GSV Watergras de marge weer op twee te brengen. Het slotakkoord was nogmaals voor Van den Eijnden maar dat mocht niet meer baten.

Over twee weken reist FC Eindhoven af naar Sporthal de Opgang in Zwaag. Dan treffen de Blauw-Witten Hovocubo in de strijd om de Eredivisie.