FC Westland weet ook een slechte wedstrijd te winnen

0 0
Leestijd:1 Minuten, 33 Seconden

De zaalvoetballers van FC Westland wonnen de 3e derby dit seizoen. In eigen sporthal Hoge Veld werd er na een 3-3 ruststand wederom op basis van een sterk begin in de 2e helft met 6-5 gewonnen van HBSS.

Bron: FC Westland

HBSS, nieuwkomer in de Eerste Divisie, is geen onbekende voor de ploeg van coach James Dhanai. Toch liet FC Westland zich verrassen in de beginfase. De ploeg uit Schiedam was veel feller dan FC Westland. De slijtageslag van vorige week tegen ZVV Den Haag zorgde voor vele kleine pijntjes en dus een te slap begin met vele kansen voor de bezoekers. Zij namen dan ook tweemaal de voorsprong, waarna FC Westland daarna de stand wel omdraaide en voor rust nog verzuimde om de 4-2 te scoren. In de tegenaanval zorgde een eigen doelpunt voor de 3-3 gelijke stand, halverwege.

Snel na de hervatting wist HBSS wederom op voorsprong te komen. Een goede fase van FCW draaide het scoreverloop en gaf de thuisploeg met 6-4 een gaatje. De resterende 13 minuten zuivere speeltijd die volgde was het slecht aan FCW zijde. Veel foute passes en verkeerde keuzes zorgden ervoor dat de score niet verder opliep.

Drie minuten voor tijd wist HBSS de aansluitingstreffer te scoren. Het werden nog 3 spannende minuten voor het ruim opgekomen publiek, maar de weer goed presterende keeper Barry Botman hield verder zijn doel schoon.

Deze 6-5 zege zorgde ervoor dat FC Westland met 9 punten uit 3 wedstrijden gedeeld koploper is in de Eerste Divisie B.

Voor FC Westland scoorden (de teruggekeerde) Aimane el Karicha, Annouar Attal Haoui en Hamza Boukhari allen tweemaal.

Vrijdag 20 oktober a.s. speelt FC Westland de volgende thuiswedstrijd, om 21:30 uur wordt er dan afgetrapt tegen Futsal Rotterdam, wederom in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.

Meer info: Eerste Divisie B