FC Zaanstreek trekt ex-prof Bilal Başaçıkoğlu aan als trainer/coach

0 0
Leestijd:1 Minuten, 53 Seconden

ZAANSTAD – De 29 jarige ex profvoetballer Bilal Başaçıkoğlu wordt trainer/coach bij FC Zaanstreek. De nog in Rotterdam woonachtige speler is al enkele jaren betrokken bij de club, maar gaat zich vanaf seizoen 2024/2025 meer bemoeien met het vlaggenschip van de hoofdklasser.


Bron: FC Zaanstreek

Bilal is bevriend met de huidige coach Mohammed Benaya en aankomend seizoen gaan ze de selectie samen begeleiden. In het afgelopen zaalvoetbalseizoen wist FC Zaanstreek ternauwernood te handhaven in de Hoofdklasse. De voormalig speler van sc Heerenveen, Feyenoord, Kayserispor, Trabzonspor en Gazisehir heeft erg veel zin in het volgend seizoen. De voorbereiding is al begonnen want de club is bezig met een aantal nieuwe spelers.


Bilal : ‘We hebben voor volgend seizoen een leuke selectie. Een paar spelers stoppen en de nieuwkomers zouden dit meer dan goed moeten kunnen opvangen. Ik kom niet voor de lol, wil de club graag helpen en ben van mening dat we volgend jaar om de titel moeten kunnen spelen. Ik steek er tijd in en wil dan ook succes behalen. En dat moet haalbaar zijn omdat we met een idee gaan spelen. Vorig jaar kwam de selectie amper bij elkaar om te trainen of oefenen, maar dit seizoen wil ik daar verandering in brengen. Zo nu en dan een training of een oefenwedstrijd. Ook gaan we aankomend seizoen weer meespelen in de bekercompetitie waarvan de eerste wedstrijd een week voor de competitie gespeeld wordt. Het is daarom belangrijk dat we een brede selectie hebben. Mede in verband met blessures maar ook om elkaar scherp te houden. Verder hoop ik dat we naast een viertal vertrekkende spelers nog een aantal versterkingen kunnen binnen hengelen. Ook willen we de jeugd inpassen en hen betrekken bij de selectie. Ook de verstandhouding met het 2e team dat op een behoorlijk niveau speelt moet worden verbeterd.”


FC Zaanstreek 1 ziet een viertal spelers stoppen. Zohair Chiddi, Abdellah Bezghout, Armin Rasic en Nordin Ouammeur verlaten de club. Daarvoor in de plaats komen andere spelers. Nieuw ingeschreven bij de futsal club zijn Bilal Zejli en Mohamed Akhayad. Goede spelers die als ze fit zijn het verschil moeten kunnen maken. Of daar verder nog spelers bij komen is nog even de vraag want 15 juni a.s. sluit de transferperiode.


Meer info: Hoofdklasse A

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P