Futsal Dragten door naar derde ronde

0 0
Leestijd:3 Minuten, 4 Seconden

Vrijdagavond 22.00 uur. Terwijl (bijna) iedereen al is uit gevoetbald, staat Futsal Dragten nog in Stiens om aan een wedstrijd te beginnen tegen het plaatselijke Avanti 1, in competitieverband uitkomend in de Hoofdklasse. Eerder dit seizoen waren ze te gast in De Drait voor een bezoek aan Futsal Dragten 2 (uitslag 7-6). Het doel voor deze teams is de volgende ronde te halen in de strijd om de KNVB-beker.

Met het late aanvangstijdstip was niet iedereen blij. Zeker niet, toen bleek dat de zaal al twee uur eerder beschikbaar was geweest. Waarschijnlijk kostte het te veel moeite om dit te regelen. Deze ‘bijna nachtwedstrijd’ was natuurlijk te laat voor een tijdwaarnemer, want die was in geen velden of wegen te bekennen. Nadat de sporthalbeheerder de scheidsrechter in de zaal welkom had geheten, de spelers hun warming up achter de rug hadden en de administratieve zaken waren afgehandeld, kon de wedstrijd beginnen.

Avanti 1. Een nieuw team, wat voornamelijk bestaat uit spelers van het afgelopen seizoen opgeheven Futsal Cambuur. Dus niet geheel onbekend voor de spelers van Futsal Dragten. Een team, dat houdt van aanvallend spelen in een hoog tempo, maar daarbij ook nog wel eens verdedigend gaten kan laten vallen. Maar van dat laatste was vrijdagavond weinig te merken.

Zeker, er waren voor Dragten kansen genoeg om vrij snel op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet altijd scherp en de spelers kwamen meermalen enkele teenlengtes tekort. En waarom zou je geen gebruik maken van het ‘abonnement op het houtwerk’? Daar had Avanti trouwens ook enkele keren last van. Zij kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit en vonden ook de paal én de uitstekend keepende Jeroen Dragt op hun weg.

Het spel golfde op en neer en het was ‘vreemd’ dat het eerste doelpunt pas in de 21e minuut viel. Futsal Dragten kwam op 0-1, nadat de keeper zich verkeek op een voorzet (of schot op doel?) van Mark Kooistra en de bal niet onder controle kreeg. Met een verdediger in zijn rug, maar staand op de doellijn was voor Sander Germeraard het aanraken van de bal voldoende. Nog voor rust had dezelfde Germeraad ook voor de 0-2 kunnen zorgen, maar zijn afstandsschot ketste af op de lat.

In de tweede helft kwam Avanti snel op gelijke hoogte. Een onverwacht schot en keeper Jeroen Dragt op het verkeerde been betekende de 1-1. Maar lang bleef deze stand niet staan. Nog in dezelfde minuut maakte Tim Hof er 1-2 van. In deze fase etaleerde Jeroen Dragt zijn klasse door zich meermalen voor de bal te werpen om daarmee een nieuwe gelijkmaker te voorkomen. Met “Wat een keeper!” vanaf de Avanti-bank waren ook zij blijkbaar onder de indruk. Halverwege de tweede helft nam Dragten definitief afstand. Sander Germeraad (40e min.) en tweemaal Thommy Saija zorgden voor de knock-out bij Avanti. Na het tweede doelpunt voor de thuisploeg en de 2-6 van Marco Braaksma mocht Avanti in de slotminuut de eindstand bepalen op 3-6.

Coach Luchien Eding was na afloop blij met het resultaat, maar minder onder de indruk van het spel. Er waren te veel ‘foute passes’ geweest, waardoor er steeds balverlies werd geleden. Eding complimenteerde dan ook keeper Jeroen Dragt: “Een applaus voor Jeroen, hij heeft ons wel in de wedstrijd gehouden!”

Komende vrijdag komt Futsal Frisia naar De Drait. De ploeg uit Leeuwarden staat momenteel met ‘6 uit 6’ op een 9e plaats en zal graag omhoog willen kijken. Daar vinden ze in elk geval Futsal Dragten, die na 5 wedstrijden twee punten meer heeft.

Passeert Frisia de thuisploeg in de stand? We zien het vanaf het ‘normale’ tijdstip: 20.00 uur.