Futsal Dragten naar bekerfinale District Noord (Veendam)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 15 Seconden

Drie jaar geleden had Futsal Dragten 1 zich geplaatst voor de finale om de noordelijke Districtsbeker. Helaas zou deze wedstrijd nooit gespeeld worden, vanwege het opkomende corona-virus.

Bron: Futsal Dragten

Na twee seizoenen zonder bekervoetbal stond Futsal Dragten 1 opnieuw in de halve finale en het doel was duidelijk: opnieuw de finale halen. Daarvoor moest dan eerst wel Futsal Frisia verslagen worden. De spanning was bij de spelers, de begeleiders en ook zeker bij het talrijk aanwezige publiek van de gezichten af te lezen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat het een geweldige wedstrijd zou gaan worden. Beide Topklassers zochten met aanvallende inspiraties de vijandelijke helft en dat leidde meteen al tot enkele doelpogingen. Verdedigend stond het echter ook goed, waardoor een snel doelpunt vooralsnog uitbleef. Na een prima een-tweetje werd in de 11e minuut de bal voorgegeven en een gaatje gevonden: 1-0.

Meteen ging Frisia op jacht naar de gelijkmaker. Uitstekend keeperswerk was er de debet aan dat ‘de nul’ vooralsnog op het scorebord bleef staan. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en er meermalen hoorde je de “oeh’s en aahh’s” na weer een bijna-doelpunt. Gevolg van dit alles was, dat aan het einde van de eerste helft voor Dragten nog steeds de kleinst mogelijke voorsprong op het bord stond.

Ook in de tweede helft was het smullen van wat beide teams lieten zien. Frisia zette meer druk in de jacht op de 1-1. Voor deze gelijkmaker had men echter de hulp nodig van de scheidsrechter, die het spel liet doorgaan ondanks dat de bal aan de zijkant de lijn had gepasseerd. Wachtend op het fluitsignaal stopten de Dragtsters al met verdedigen en Frisia stond ineens met drie man voor het doel. Hevige protesten over het laten doorspelen en het toekennen van het doelpunt leverden vervolgens niets op.

Futsal Dragten was even van slag, maar men herstelde zich snel om op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Frisia werd weer teruggedrongen op eigen helft en bij een Dragtster aanval door het midden werden eerst twee spelers op het verkeerde been gezet om vervolgens ook de keeper met een schuiver in de rechter hoek te verschalken. De 2-1 was op dat moment ook wel terecht te noemen.

Frisia loerde op de counter en voerde de druk nog maar eens op. Drie achtereenvolgende hoekschoppen leverden ook geen doelpunt op en naarmate de tijd vorderde leek de krappe voorsprong genoeg te zijn voor de winst. Maar op het moment dat de klok bij de laatste minuut werd stilgezet, sloeg Frisia alsnog toe. Verbijstering bij Dragten door deze late gelijkmaker was het gevolg en in de honderdvijftig seconden durende laatste minuut bleef deze 2-2 op het bord staan.

De wedstrijd werd hierdoor verlengd met het nemen van strafschoppen om de winnaar aan te wijzen. Daarin nam Dragten meteen een voorsprong door zelf als een raket de bal tegen het net schieten en vervolgens de inzet van Frisia naast te zien gaan. Na de 2-0, 2-1 en 3-1 werd Frisia’s derde 6-metertrap hen fataal. Een schot door het midden werd knap gekeerd en klemvast gepakt. Nog één strafschop zou volstaan voor de winst en ook deze werd onberispelijk gepromoveerd tot doelpunt: 4-1.

Daarmee was het meteen einde wedstrijd en kon het feesten beginnen. Futsal Dragten staat voor de tweede achtereenvolgende keer in de finale van het bekertoernooi en zal daar -verrassend genoeg- Futsal Emmeloord 2 tegenkomen. De Hoofdklassers en competitiegenoten van FD 3 hadden in het hol van de leeuw zvv REUZ met maar liefst 2-11 opgerold en boekten hiermee ook het ticket voor ‘Veendam’.

De finalewedstrijd is op 28 april, waar voorafgaand nog twee andere finales zullen worden gespeeld, namelijk door de bekerfinalisten in de heren B-categorie en de dames.

Meer info: Beker District Noord