Futsal Dragten puntloos in Zuidhorn

0 0
Leestijd:2 Minuten, 48 Seconden

Na afloop van de wedstrijd kwam coach Luchien Eding in de kleedkamer met een bekend cliché: “Als de scheidsrechter eenmaal een beslissing heeft genomen, dan zal hij die nooit meer terugdraaien.” Zojuist had Futsal Dragten -overigens terecht- met 5-3 verloren van Real Camaradas, maar het ging na de wedstrijd niet zozeer over deze nederlaag, als wel over enkele beslissingen.

Futsal Dragten

Waren deze cruciaal geweest voor de uiteindelijke uitslag? Het zou kunnen. Maar Real Camaradas was over de hele wedstrijd de betere ploeg en Futsal Dragten keek steeds tegen een achterstand aan. Verdedigend werd er niet altijd goed opgelet en twee identieke doelpunten voor de thuisploeg bracht Camaradas in de 20e minuut op een redelijk comfortabele 2-0 voorsprong. Tweemaal kon een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal worden binnen getikt.

Futsal Dragten had moeite met het spel van de gastheren, die veelal de lange bal hanteerden om op die manier snel voor gevaar te zorgen bij het vijandelijke doel. Zelfs de keeper deed in dit spel mee met zijn verre uitgooien. Futsal Dragten kreeg tot tien meter voor de goal gelegenheid om aan een aanval te denken, maar het werd daarna moeilijk om een gaatje te vinden in de hechte verdediging. Arnaud Donker (afstandsschot rakelings naast) en Aaron Tahaparij (lat) hadden kunnen zorgen voor een gelijke ruststand, maar dat mocht niet zo zijn.

De tweede helft was amper een minuut onderweg, toen een hard schot op de knie van Arnaud Donker door de scheidsrechter werd beoordeeld als hands (…). Ondanks protesten van de Dragtster spelers bleef de scheidsrechter bij zijn mening en de toegekende vrije trap werd vervolgens binnengeschoten (3-0).

Futsal Dragten ging daarna beter spelen en dat leidde in de 30e minuut tot de 3-1. Rachid Akdim slalomde tussen twee spelers door en bediende enigszins met geluk Arnaud Donker. Hij tikte de bal via binnenkant paal binnen. Drie minuten later was daar ook al de aansluitingstreffer. Marco Braaksma zag rechts op het middenveld Sander Germeraad weg sprinten en de pass kwam precies in zijn voeten. Met een hard schot was de keeper kansloos, hoewel hij de bal nog wel met zijn handen beroerde.

In de 35e minuut was de marge echter weer vergroot. Een verre uitworp van de keeper wilde Aaron Tahapari met zijn hoofd opvangen. Dat lukte ook wel, maar de bal verdween over de achter hem staande keeper Jelmer Hoekstra in het doel. Futsal Dragten liet het er niet bij zitten en de dadendrang werd groter. Jelmer Hoekstra werd vervangen door de meespelende Marco Braaksma, die op links de aandacht naar zich toetrok. Dennis de Vries kon vervolgens verrassen met een schot uit de tweede lijn om de spanning weer terug te brengen met de 4-3.

Een minuut voor tijd ontving Sander Germeraad een gele kaart. Hij wilde er op rechts vandoor, maar werd te opvallend gehinderd door zijn tegenstander. De scheidsrechter floot voor een vrije trap, maar Germeraad reageerde te fanatiek op de ‘boosdoener’ wat hem geel opleverde. Tot verbijstering van iedereen kreeg Camaradas vervolgens de vrije trap toegewezen, waar -indirect- de voor Camaradas bevrijdende 5-3 uit voortkwam. De extra lange slotminuut was tekort voor Dragten om toch nog met een punt uit Zuidhorn te kunnen vertrekken.

Komende woensdagavond speelt Futsal Dragten alweer haar volgende wedstrijd. In de Wiardahal in Leeuwarden ontvangt SC Flamingo de Dragtsters om 22.00 uur.