Futsal Dragten verslikt zich in de reserves van Oranje Nassau

0 0
Leestijd:2 Minuten, 55 Seconden

Het bekertoernooi zit er voor Futsal Dragten na twee wedstrijden al weer op.  Oranje Nassau 2 blufte gedurende de wedstrijd en dat had effect: met een 3-5 overwinning ging men terug naar Groningen.

Futsal Dragten

Vanaf het begin wilde Oranje Nassau het tempo bepalen en dat was geenszins laag te noemen. Men ging er vol op en Futsal Dragten moest daarin noodgedwongen mee. Dat lukte overigens goed en de eerste echte kansen waren dan ook voor de Dragtsters. En in de 4e minuut resulteerde dat in een 1-0 voorsprong. Een intrap van ON werd verkeerd begrepen en belandde in de voeten van Tim Hof. Hij keek, schoot van 15 meter afstand en de keeper haalde enkele seconden later de bal uit het doel. Amper een minuut later beging Dragten een overtreding op het randje van de 6 meter lijn, maar de gegeven vrije trap leverde niets op.

De wedstrijd was het aanzien meer dan waard, omdat het spel steeds op en neer ging. Het tempo werd echter regelmatig en soms onnodig uit de wedstrijd gehaald door de scheidsrechter, die elk licht lichamelijk contact bestrafte met een vrije trap, ook al bleef men in balbezit. Het was een fase waarin vooral Dragten zich benadeeld voelde.

Ondertussen bleef Oranje Nassau op zoek naar het vijandelijke doel en keeper Jeroen Dragt moest enkele keren handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Een knap opgezette Dragtster aanval werd net over het doel gewerkt, maar in de 11e minuut werd uit een snelle counter de 2-0 genoteerd. Marco Braaksma ging er op rechts vandoor, waarna hij de eer gaf aan de meegelopen Sander Germeraad. Ondanks meerdere kansen over en weer bleek dit ook meteen de ruststand.

Na rust werd het spel voornamelijk bepaald door het nog steeds fanatiek spelende Oranje Nassau. Dragten probeerde af en toe het tempo te verlagen, maar daar waren de Groningers het niet mee eens. Men bleef aandringen en het steeds slordiger wordende spel van de thuisploeg werd in de 31e minuut afgestraft met de aansluitingstreffer. Amper drie minuten later werd het zelfs 2-2 en Oranje Nassau besefte dat er meer mogelijk was.

Futsal Dragten kreeg in de gaten dat er iets moest gebeuren en kwam ook meer in balbezit. Een bal voorlangs had een beter lot verdiend en met een gele kaart aan Groninger zijde moest een nieuwe voorsprong gecreëerd worden, maar het duurde te lang om dat ook daadwerkelijk te bewerkstelligen.

In de 41 minuut kon na een snelle ON-aanval de bal bij de achterlijn nog net worden voorgegeven en zonder dat de bal nog werd aangeraakt, verdween deze tussen diverse benen door in het doel: 2-3. Zevenendertig seconden later bediende Sander Germeraad Aaron Tahaparij voor de 3-3. Maar bijna vanaf de aftrap trok ON weer naar voren en een makkelijk gegeven vrije trap werd onberispelijk langs keeper Dragt geschoten.

In de laatste minuten ging Marco Braaksma als 5e veldspeler het veld in om de dreigende nederlaag te voorkomen. Hij trof in de 49e minuut met een bekeken schot bijna doel, maar de bal ging via bovenkant lat over. Met vijf Dragtsters in de aanval werd in de laatste minuut na balverlies het lot beslist door een afstandsschot vanaf eigen helft. De bal verdween keurig tussen de palen en de 3-5 eindstand was een feit.

Vooraf had coach Luchien Eding gewaarschuwd voor onderschatting. Zijn woorden (“We kunnen alleen maar verliezen.”) werden helaas bewaarheid. Eerste klasser Oranje Nassau had met hun bluffende spel de Topklasser bedwongen.