0 0
Leestijd:1 Minuten, 25 Seconden

De nieuwe Junior Futsal League voor meisjes onder 19 jaar oud is succesvol gestart. In Sporthal De Draai kwamen thuisclub Reiger Boys, Hovocubo, KTP Nieuw Roden en Pernis bij elkaar om het meidenvoetbal op nationaal niveau nieuw leven in te blazen, nadat dit de KNVB vorig jaar niet lukte. Reiger Boys werd uiteindelijk op doelsaldo tweede achter KTP.

vrouwenvoetbalnieuws.nl

Volgend jaar wordt Jong Oranje voor meiden gelanceerd, dus voor de KNVB is het initiatief van de eredivisionisten zeer welkom. De vier ploegen spelen wedstrijden van een half uur met een pauze en er wordt met FIFA-regels gespeeld, waardoor er meer mag in het spel. Voor extra ‘exposure’ werden de wedstrijden live gestreamd via YouTube.

Het nog zeer jonge Reiger Boys MO19 – de gemiddelde leeftijd is onder de 16 jaar – toonde haar potentie door geen enkele wedstrijd te verliezen. Als eerste werden het kersverse team van Pernis verslagen. Daarna was er een spannende strijd tegen KTP. Over en weer werd opportunistisch gezocht naar oplossingen. Beide teams creëerden ongeveer evenveel kansen en het was telkens Reiger Boys dat twee keer de voorsprong nam, waarna het Rodense team langszij kwam. De winst lag bij beide teams in de slotseconden op de schoenen, maar het bleef 2-2.

Nadat Reiger Boys ook Hovocubo had verslagen was het afwachten wat KTP zou doen tegen het nog groene Pernis. Die uitslag werd 6-0 en dat betekende dat de Heerhugowaarders genoegen moesten nemen met de tweede plaats.

In de kerstvakantie volgt het tweede toernooi in de reeks van vier. Gastploeg is dan Pernis uit Rotterdam.

De winnaars van het eerste Junior Futsal League toernooi. (Foto: KTP Nieuw Roden)

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0