Futsal Dragten wint bij SC Flamingo

0 0
Leestijd:3 Minuten, 8 Seconden

Op de doordeweekse woensdagavond en met een voor de Topklasse onwaardig tijdstip (22.00 uur) trad Futsal Dragten in de Leeuwarder Wiardahal aan tegen SC Flamingo uit de Friese hoofdstad. Enkele spelers zaten voorafgaand aan de wedstrijd al licht gapend op de tribune, wellicht denkend aan hun wachtende bed. Een voorteken?

De wedstrijd was 25 seconden oud, toen de thuisclub al een stevige waarschuwing uitdeelde door de bal op de paal te schieten. Futsal Dragten was meteen wakker en ging op zoek naar het vijandelijke doel. SC Flamingo was niet van plan om deze aan te wijzen en bepaalde in de eerste minuten de wedstrijd. Na nog een kleine kans -de bal ging voorlangs- was het in de 6e minuut toch Dragten dat de score opende. Mark Kooistra stuurde op links Marco Braaksma weg en oog-in-oog met de Leeuwarder keeper werd niet gefaald: 0-1.

SC Flamingo zette vervolgens weer volop druk, spelend in een moordend hoog tempo. Dat resulteerde een drietal minuten later in de gelijkmaker. Vlak daarna moest keeper Jelmer Hoekstra gestrekt om een achterstand te voorkomen. In de 17e minuut kon bij Dragten in het eigen strafschopgebied de bal niet worden weggewerkt en met een harde knal op doel nam Flamingo toch een 2-1 voorsprong. Deze werd twee minuten later uitgebreid naar 3-1 toen na een korte intrap de bal direct op doel werd geschoten en in de verre hoek verdween. Dit bleek ook meteen de ruststand.

Over slapen gesproken… Na de hervatting nam Futsal Dragten meteen het heft in handen en het leek of Flamingo niet meer helemaal wakker was. In de 29e minuut ging Sander Germeraad op avontuur. Hij kon een tackle ontwijken, zich vrijspelen en uithalen: 3-2. Nog geen minuut later was de stand ook al gelijkgetrokken. Marco Braaksma geeft aan de linkerkant een pass op Mark Kooistra, die de bal teruglegt op de inlopende Aaron Tahaparij. Dat ging voor Flamingo te snel en de 3-3 stond op het bord. Weer 50 seconden later een bijna identieke goal voor de gasten. Kooistra op rechts, Germeraad aan de linkerkant en Tahaparij weer als afmaker: 3-4.

Nog voor de Leeuwarders zich konden herpakken, lag ook de 3-5 al tegen de touwen. Rachid Akdim zocht naar een medespeler, maar besloot plotseling zelf te schieten. Geen verkeerde keuze! De wekker ging vervolgens weer af en in de 35e minuut kwam Flamingo terug tot 4-5. Toen vervolgens ruim vijf minuten later na een soloactie ook de 5-5 viel, was de spanning weer terug. Beide teams gingen daarna vol op de aanval spelen, maar werden ook meer onzuiver. Toch viel er veel te genieten en het was in die fase lang onduidelijk wie de zesde treffer voor zijn rekening zou nemen. Dat werd in de 48e minuut Dragten. Na een korte intrap kreeg Sander Germeraad de bal terug en ondanks de aanwezigheid van 7 spelers in het Leeuwarder strafschopgebied verdween de bal tussen al de benen door in het doel: 5-6.

In de laatste minuten had Flamingo nog de kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar onder het motto “vrouwen en kinderen eerst” kon de bal door de Dragtster spelers steeds worden weggewerkt. Er kwam dus geen wijziging meer in de stand.

Coach Luchien Eding was uiteraard tevreden met de uitslag. In de rust had hij nog zijn bedenkingen, maar kon niet anders dan complimenten geven voor hoe het direct daarna werd opgepakt. “Dat je het daarna toch nog weer spannend laat maken, was misschien onnodig. Maar deze 5-6 is goed.”

Volgende week vrijdag 1 december speelt Futsal Dragten weer in de eigen vertrouwde sporthal De Drait met promovendus Boerakker als tegenstander. De bal zal dan even na 20.00 uur gaan rollen.