Futsal Frisia/Spin-Off en ZVF/Kunststofvloeren Nederland delen de punten in Leeuwarden

3 0
Leestijd:2 Minuten, 58 Seconden

LEEUWARDEN – Woensdag 14 februari jl. stond in de Wiardahal de (sub)topper in de Topklasse F op het programma, namelijk Futsal Frisia/Spin-Off (Leeuwarden) tegen ZVF/Kunststofvloeren Nederland (Franeker). Naast het feit dat ze een gelijk aantal punten hebben, is het tevens opmerkelijk te noemen dat ze de enige in de Topklasse F zijn met naamskoppeling van de hoofdsponsor.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, maar al snel gingen de remmen los en gaven beide teams alles om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Hierdoor werd het een mooi schouwspel, mede omdat er door het snelle spel veel fouten werden gemaakt en de ene counter de andere opvolgde, alles onder leiding van scheidsrechter Verhagen, die een prima wedstrijd floot. In de 7e minuut was het ZVF die de score opende: 0-1. Hierdoor moest Frisia een tandje bijzetten, waardoor ZVF de mogelijkheid kreeg om meer vanuit de counter te gaan spelen. Maar Frisia slaagde erin om met een gericht schot van bijna eigen helft de gelijkmaker te scoren en drie minuten later zelfs de 2-1 op het scorebord te krijgen. Dit werd tevens de ruststand.

EINDSTAND

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek aan die van de eerste, al moesten we nu wel wat langer wachten op een doelpunt. Verrassend genoeg scoorde Frisia in de 18e minuut de 3-1 en leek de wedstrijd beslist. Echter ZVF verruilde de doelman voor een veldspeler en ging dus powerplay spelen. Dit had vrij snel resultaat, al was een handsbal van een speler van Frisia hierbij wel de “helpende hand”. De gegeven strafschop werd benut (3-2) en er waren nog 4 minuten te spelen. De druk op Frisia nam toe en ZVF wist binnen een minuut na de aansluitingstreffer de gelijkmaker te scoren: 3-3. De laatste 3 minuten waren nog even hectisch, maar er werd niet meer gescoord waardoor deze leuke en sportieve wedstrijd onbeslist eindigde, waarmee beide teams achteraf wel konden leven.